ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' την Κυριακή 16 Μαΐου, μετά από πολύμηνη αναστολή των εξορμήσεων λόγω του Covid-19, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του εξόρμηση στην Μεσσηνιακή Μάνη.

Οι συμμετέχοντες ανέβηκαν από ένα απαιτητικό ορειβατικό μονοπάτι στον Λαγκαδιανό Προφήτη Ηλία στα 1200 μ. υψόμετρο, από εκεί απόλαυσαν την καταπληκτική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο καθώς και στην Λακωνική γη.

Οι φυσιολάτρες του «Ευκλή» ξεναγήθηκαν στο καταπληκτικό χωριό με τα πετρόκτιστα σπίτια και τις ομορφιές της περιοχής από το δραστήριο μέλος του Συλλόγου Λαγκάδας Δυτικής Μάνης, Ιουλία Πετροπουλέα.

Στο τέλος της εξόρμησης τους περίμενε στο χωριό μια ευχάριστη έκπληξη, η πρόεδρος του Λαγκαδιανού συλλόγου, Νικόλ Ζαχαρέα τους καλωσόρισε κερνώντας τους σπιτικά μανιάτικα καλούδια.

Εκ μέρους των πεζοπόρων του «Ευκλή», η πρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου ευχαριστεί θερμά τον Σταύρο Ασημάκο, που τους οδήγησε όλους με ασφάλεια στο βουνό, την Ιουλία Πετροπουλέα, τον Λαγκαδιανό σύλλογο για την άψογη φιλοξενία του, καθώς και το καφενείο του Φώτη Λιοκαρέα για τα κεράσματα.