ΣΠΑΡΤΗ. Την κάθετη αντίθεσή τους προς το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, διατράνωσαν για μία ακόμη φορά, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Λακωνίας, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 29/5.

Το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών με διακριτό τίτλο, «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΆΡΓΟΣ», έχει τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από τις 7/5.

Κομβικό σημείο αντίδρασης των κυνηγών αποτελεί η πρόβλεψη που αφορά στην υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων, συνεπαγομένων των κυνηγετικών σκύλων.

Εδώ να υπογραμμίσουμε, πως οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Λακωνίας, τα «έχουν μαζεμένα» στο υπουργείο, αφού όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αν και είχαν λάβει δεσμεύσεις εκ μέρους του αρμόδιου για τη θύρα υφυπουργού, Γιώργου Αμυρά πως,

«…το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς διαβούλευση με κάποιες αλλαγές υπέρ των θέσεών μας και ειδικά στο κομμάτι της υποχρεωτικής στείρωσης», εντούτοις,

«…το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση επιβάλει τις στειρώσεις για τα σκυλιά μας που είναι μέρος της ζωή μας και μέρος της οικογένειά μας».

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Γυθείου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόρειας Λακεδαίμονος, χαρακτήρισαν τις υποσχέσεις του κ. Αμυρά, «λόγια της Λαμπρής»!

Δ.Π.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]