ΛΑΚΩΝΙΑ. «Λόγια της Λαμπρής», θεωρούν οι κυνηγοί της Λακωνίας, τις υποσχέσεις του υφ/γού Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και ειδικότερα, ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς διαβούλευση με κάποιες αλλαγές υπέρ των θέσεών τους στο κομμάτι της υποχρεωτικής στείρωσης των κυνηγετικών σκύλων.

Όπως αναφέρουν στην ενημέρωσή τους, όμως, «…κατατίθεται με αλλαγές κατά των θέσεών μας εξαλείφοντας τον όρο “ερασιτέχνης εκτροφέας”, και απαγορεύοντας το δικαίωμα οποιασδήποτε γέννας κατά την διάρκεια της ζωής του σκύλου».

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Λακωνίας, προτρέπουν τα μέλη τους, «…να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους επί των άρθρων 5 και 6 που καθιστούν υποχρεωτική την στείρωση όλων των σκύλων και απαγορεύουν την ερασιτεχνική εκτροφή», στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, «…έως τις 20 Μαΐου 2021 που θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα».

Παρατίθεται ο σύνδεσμος παρακάτω.

Η ανακοίνωση των Κυνηγετικών Συλλόγων Λακωνίας

Αγαπητοί συνάδελφοι κυνηγοί

Το προηγούμενο διάστημα σύσσωμοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Ν. Λακωνίας εκπροσωπώντας 4000 κυνηγούς είχαν μια σειρά από συναντήσεις με τους βουλευτές του Νομού κ. Δαβάκη Αθανάσιο κ. Κρητικό Νεοκλή και κ. Αραχωβίτη Σταύρο με σκοπό να τους ενημερώσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση η κυβέρνηση και αφορά την υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων.

Οι βουλευτές ήταν ενήμεροι για το νομοσχέδιο και σε μεγάλο βαθμό συμφώνησαν με τις θέσεις μας ειδικά στην υποχρεωτική στείρωση των κυνηγετικών σκύλων.

Με πρωτοβουλία του κ. Κρητικού Νεοκλή πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο σε θέματα θήρας, κ. Αμυρά Γεώργιο.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος οι πρόεδροι και μέλη από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και ο πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γραμματσούλιας Παναγιώτης.

Ο Υφυπουργός, μας ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς διαβούλευση με κάποιες αλλαγές υπέρ των θέσεών μας και ειδικά στο κομμάτι της υποχρεωτικής στείρωσης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όλα αυτά ήταν «λόγια της Λαμπρής».

Δυστυχώς, το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση επιβάλει τις στειρώσεις για τα σκυλιά μας που είναι μέρος της ζωή μας και μέρος της οικογένειά μας.

Επιπλέον κατατίθεται με αλλαγές κατά των θέσεών μας εξαλείφοντας τον όρο ερασιτέχνης εκτροφέας και απαγορεύοντας το δικαίωμα οποιασδήποτε γέννας κατά την διάρκεια της ζωής του σκύλου.

Για αυτό προτρέπουμε και παρακαλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους κατόχους σκύλων που διαφωνούν στο νομοσχέδιο να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους επί των άρθρων 5 και 6 που καθιστούν υποχρεωτική την στείρωση όλων των σκύλων και απαγορεύουν την ερασιτεχνική εκτροφή, έως τις 20 Μαϊου 2021 που θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα.

Σας παραθέτουμε τον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.opengov.gr/ypes/?p=7919&fbclid=IwAR2Pp5UKEJmf7zwCMKYbz12e9R-uhYu2dPeJuciCC9pE3E4a2edeQIAbLpY

Οι κυνηγοί για άλλη μια φορά πρέπει να είμαστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έρχονται μέσα από ανεξήγητες απαγορεύσεις π.χ. μετακίνησης, Νομοσχέδιο περί στειρώσεων κ.α.

Τα Δ.Σ των Κυνηγετικών Συλλόγων Νομού Λακωνίας είναι δίπλα στον ΚΥΝΗΓΟ και ζητούν από τα μέλη τους την συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα χρειαστεί για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Με εκτίμηση

ΟΙ Κυνηγετικοί Σύλλογοι Λακωνίας

Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης

Κυνηγετικός Σύλλογος Γυθείου

Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων

Κυνηγετικός Σύλλογος Βόρειας Λακεδαίμονος

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]