ΛΑΚΩΝΙΑ. Στη Ζάκυνθο βρέθηκε ο Νεοκλής Κρητικός, για τις εκδηλώσεις της Επετείου για την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα.

Ο βουλευτής Λακωνίας, ήταν προσκεκλημένος από τον συνάδελφο και φίλο βουλευτή Ζακύνθου, κ. Διονύσιο Ακτύπη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις.

Παρευρέθηκαν, επίσης, οι βουλεύτριες κα Νόνη Δούνια (Α’ Πειραιώς) και κα Στέλλα Μπίζιου (Λαρίσης), ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέτα Μακρή.

«Το μήνυμα της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα παραμένει πάντα επίκαιρο καθώς η Ιστορία μας διδάσκει ότι η Ενότητα και η Ομοψυχία είναι τα συστατικά στοιχεία με τα οποία το Έθνος μας είναι ικανό να ξεπερνά κάθε δυσκολία, να προχωρά μέσα από κρίσεις στην Ιστορία, να ξαναγεννιέται και να παραμένει φάρος ελπίδας και προόδου», δήλωσε ο Νεοκλής Κρητικός.

Επίσης, στη Ζάκυνθο, ο βουλευτής Λακωνίας, συμμετείχε σε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, οι οποίοι «…εξοντώθηκαν, εκριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους και βρέθηκαν όσοι απέμειναν, με λίγα υπάρχοντα σε διάσπαρτα μέρη σε όλη την Ελλάδα».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Κρητικός δήλωσε:

«Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε στη μνήμη μας αυτό το τραγικό ιστορικό γεγονός.

Να το κρατήσουμε άσβεστο στη μνήμη μας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα.

Οι Έλληνες του Πόντου, οι αδελφοί μας, οι πρόγονοί μας, ζητούν δικαίωση από την Ιστορία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις