ΣΠΑΡΤΗ. Καταγγελία προς την Αστυνομία προκειμένου να λάβει γνώση ο Εισαγγελέας Σπάρτης αλλά και να ενεργήσουν ο δήμος Σπάρτης, η Υγειονομική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκαναν δημότες της Σπάρτης για εστία που απειλεί την δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: Εντός σχεδίου πόλεως Σπάρτης και επί των οδών Διόσκουρων και Πλατανιστά εντός περιφραγμένου οικοπέδου ευρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια πληθόκτιστο κτίσμα που έχει σε μεγάλο βαθμό καταρρεύσει

Ποντίκια, γάτες, φίδια και όλο το σχετικό ζωικό βασίλειο διαβιεί σε αυτό με κίνδυνο μολύνσεων και μικροβίων . Επίσης υφίσταται κίνδυνος λόγω των πολλών ξύλινων δοκαριών και ξυλοσανίδων της να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Έλεος, μένω με την οικογένειά μου ακριβώς δίπλα και δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχτώ άλλο αυτή την κατάσταση.

Οι δημότες ζητούν τον εντοπισμό των ποινικών ευθυνών των υαπίτιων αυτής της κατάστασης αλλά «και την απομάκρυνση του κινδύνου δημοσίας υγείας που σαφέστα προκύπτει από την τελευταία αυτοψία της 16-3-2021 του τμήματος υγιεινής της Λακωνίας και που παρά τις ενέργειές τις εισαγγελίας δεν έχει μέχρι τώρα απομακρυνθεί από τον τους υπευθύνους ,πέρα της απλής κοπής των χορταριών του οικοπέδου. Για την υπόθεση υφίσταται σχετική δικογραφία άλλα παράλληλα υφίσταται κατά τον παρόντα χρόνο και ο κίνδυνος δημοσίας υγείας».

Να σημειωθεί ότι το Υγειονομικό μετά από αυτοψία ενημέρωσε την Εισαγγελία ότι πρόκειται για ανθυγιεινή εστία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις