ΠΑΜΙΣΟΣ. Συνάντηση με την Ένωση Προέδρων των Κοινοτήτων της Μεσσηνίας πραγματοποίησε την 28η Μαΐου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης στον ΑΣΟ Παμίσου. Κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας και το Συντονιστικό Όργανο της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας, με αφορμή το υπό συζήτηση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών τονίστηκαν τα παρακάτω:

  • Με την μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε σε μια σημαντική προοδευτική τομή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Ειδικά για τις τοπικές κοινότητες, αναβαθμίστηκε η αυτονομία τους, ενισχύθηκε η συμμετοχή των πολιτών και ειδικά των νέων, στηρίχθηκε η ανάπτυξη της υπαίθρου. Η μεταρρύθμιση αυτή αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους χωριών και οικισμών σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
  • Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, η μεγάλη αυτή προσπάθεια καταργείται. Ακυρώνεται η αυτονομία των κοινοτήτων και συρρικνώνεται η αντιπροσωπευτικότητα στα συμβούλια.
  • Με την αντι-μεταρρυθμιση της, η κυβέρνηση επαναφέρει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του παρελθόντος στερώντας την αυθεντική έκφραση της φωνής των κοινοτήτων στα δημοτικά συμβούλια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις