ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα συναντήθηκε την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Τι συζητήθηκε

Βασικό αίτημα του Λάκωνα βουλευτή είναι η κατανομή 2 θέσεων γραμματέων, μίας στο Πρωτοδικείο Σπάρτης και μίας στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου – Λιμηράς (Μολάων) από την συνολική κατανομή 100 ατόμων του κλάδου ΔΕ Γραμματέων σε Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με την προκήρυξη 8Κ/2017.

Ο υπουργός υποσχέθηκε να προωθήσει το αίτημα, καθώς διαπίστωσε κι ο ίδιος, σύμφωνα με το έγγραφο που του ενεχείρησε ο κ. Κρητικός, το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Λακωνία.

Επίσης με τον υπουργό συζήτησαν τα επίκαιρα θέματα της εγκληματικότητας και της ανάγκης αυστηροποίησης των ποινών για την προστασία των ανηλίκων, καθώς επίσης και του επαναπροσδιορισμού της έκτισης των ποινών.

Όπως αναφέρεται, «…Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μεγάλη χαλάρωση στην αντιμετώπιση της βαριάς ποινής και έτσι θα υπάρξει σύντομα διόρθωση στα κακώς κείμενα της αντιμετώπισης του εγκλήματος και της παραβατικότητας».

Τέλος στη συνάντηση του με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, με δεδομένο τον σχεδιασμό του Υπουργείου για καταγραφή των δικαστικών μεγάρων πανελλαδικά και τη δημιουργία υποδομών για την εύκολη προσβασιμότητα των ΑμΕΑ, ο κ. Κρητικός δεσμεύτηκε να βοηθήσει το εν λόγω σχέδιο να εφαρμοστεί στο ακέραιο και στη Λακωνία, παρακινώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις