ΜΟΛΑΟΙ. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου, με μεγάλη συμμετοχή το εξ αποστάσεως διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τα «Πλημμυρικά φαινόμενα και Εκπαίδευση».

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και παρουσιάστηκε ένα μέρος του εκπαιδευτικού υλικού που έχει δημιουργήσει η ομάδα «Δευκαλίωνας» η οποία έχει συσταθεί για την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων.

Οι στόχοι του σεμιναρίου

Στόχος των διοργανωτών ήταν η συμβολή στον περιορισμό ακραίων πλημμυρικών φαινομένων εξετάζοντας τις αιτίες που οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις, τα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει η πολιτεία, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τις διεθνείς συμβάσεις και πως συνδέονται με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Διοργάνωση - Συμμετοχές

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας, Β΄Αθήνας, και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης και από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Μολάων, Αρχανών -Ρούβα - Γουβών, Κρεστένων, Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, Καστοριάς, Μουζακίου που ανήκουν στην ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού για τη μελέτη πλημμυρικών φαινομένων με το όνομα «Δευκαλίωνας».

Συμμετείχαν πάνω από 120 εκπαιδευτικοί και εισηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους και την ανατροφοδότηση που υπήρξε θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού και θα μπορούν να υλοποιήσουν με τους/τις μαθητές/τριες τους δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται ότι, οι δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν προέκυψαν από το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών της ομάδας Δευκαλίωνας και ειδικών επιστημόνων και σκοπό έχουν, να κατανοήσουν οι μαθητές τα φυσικά φαινόμενα και πιο συγκεκριμένα τις πλημμύρες, τον τρόπο που μπορούν να προστατευτούν από αυτές, τις επιπτώσεις αυτών των φαινομένων στην οικονομία, την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον και τους ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις