ΣΠΑΡΤΗ. Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και «…μια εκδήλωση με θέμα την ιστορική αφήγηση σε πρωτότυπη ιστορία με τίτλο “Μια ιστορία σαν παραμύθι”», κατέγραψε στο ημερολόγιό του το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «…Την Κυριακή 13/6 ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Η οικολογική κρίση του πλανήτη είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να μας αφορά όλους....».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5/6, το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης και το Περιβαλλοντικό Φορέα NoWaste21, διοργάνωσαν δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα, στο πλαίσιο του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ», όπως:

Εκπαίδευση στο τεχνικό προσωπικό του Δήμου σχετικά με την Ανακύκλωση, την Κυκλική Οικονομία, τις νέες νομοθετικές εξελίξεις, συνέντευξη Τύπου - Ημερίδα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης κοινού καθώς και παρουσίαση του Έργου «Ολοκληρωμένες Δράσεις για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στον Δήμο Σπάρτης».

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση και αναδιαμόρφωση χώρου, στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης, μοιράστηκαν οικολογικές πάνινες τσάντες και μπλούζες στους Δημότες της Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή Παρόρι - Αναβρυτή και τη Ποδηλατική διαδρομή κεντρική πλατεία Σπάρτης- Αναβρυτή.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης οργάνωσε εκδήλωση με θέμα την ιστορική αφήγηση σε πρωτότυπη ιστορία με τίτλο «Μια ιστορία σαν παραμύθι», στον προαύλειο χώρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.

«Μια γοητευτική ιστορία για το Βυζαντινό Μυστρά και τους πρώτους Δεσπότες του».

Στην αφήγηση - συγγραφή ιστορίας η κ. Γιάννα Κατσουγκράκη.

«Ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, ανασκαφικά ευρήματα και μουσειακά εκθέματα του Μουσείου του Μυστρά, συνδυάζονται με στοιχεία μυθοπλασίας, για να δημιουργήσουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας στα Βυζαντινά χρόνια».

Την ιστορία συνόδευσε μουσικά ο Χαράλαμπος Γούλας, με μουσικά θέματα από την φιλολογία της κιθάρας και αυτοσχεδιασμούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις