ΜΑΝΗ. Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, με την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη το μεσημέρι του Σαββάτου 26/6.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Δημαρχείο στο πλαίσιο επίσκεψης της υφυπουργού στη Μάνη προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια από τη Μάχη του Διρού.

Η κα Ζαχαράκη, μάλιστα, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, την Κυριακή 27/06, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου.

Τι συζητήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου

Ο κ. Ανδρεάκος έθεσε στην υφυπουργό θέματα που ταλανίζουν τον Τουρισμό και χρήζουν άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, όπως η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που αυτή επιφέρει.

Χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως, «…εάν πιστεύουμε ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο Τουρισμός θα πρέπει όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες να απλοποιήσουν διαδικασίες που δημιουργούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου.

Για παράδειγμα, οι χρονοβόρες διαδικασίες για την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών, η απαραίτητη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ακόμα και για μια απλή ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων χωρίς περεταίρω παρεμβάσεις, που μετρούν αρκετούς μήνες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, οι χρονοβόρες διαδικασίες νομιμοποιήσεων αιγιαλών και παραλιών και άλλα πολλά».

Στο «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Πέτρος Ανδρεάκος ενημέρωσε τη Σοφία Ζαχαράκη και για την πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σχετικά με την προμήθεια E-Πλατφόρμας προβολής πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, έργο προϋπολογισμού 471.200 €.

Με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, διαμονής και εστίασης

Η υφυπουργός Τουρισμού συζήτησε εκτενώς με τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, διαμονής και εστίασης που συμμετείχαν στη συνάντηση, σχετικά με ζητήματα και προοπτικές ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού στη Μάνη, καθώς και για τις δυνατότητες που παρέχουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποτελεσματική τουριστική προβολή αλλά και την βελτίωση των υποδομών.

Η Βάθεια

Η Βάθεια, ένα πανέμορφο σημείο της Μάνης, θα κοσμήσει την κεντρική σελίδα της καμπάνιας του ΕΟΤ για τη φετινή σεζόν, και ο κ. Ανδρεάκος ευχαρίστησε θερμά για αυτή την επιλογή του υπουργείου Τουρισμού.

Τέλος, το επετειακό ημερολόγιο που εξέδωσε ο Δήμος στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής ήταν τα δώρα του Δημάρχου προς την υφυπουργό.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις