ΝΕΑΠΟΛΗ. Ένα σημαντικό έργο εγκαινιάστηκε στη Νεάπολη Λακωνίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021. Πρόκειται για τον δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Νεάπολης στο λιμανάκι Παλαιοκάστρου και στις Κατασκηνώσεις της Ιερής Μητρόπολης.

Έργο που ξεκίνησε πριν από χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2020. Με τεχνικές δυσκολίες, με πόρους που εξασφαλίστηκαν την δύσκολη περίοδο των μνημονίων και με αίσιο τέλος αφού πλέον έχει αποδοθεί στους πολίτες εδώ και μήνες. Τα εγκαίνια έγιναν φέτος εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν. O προϋπολογισμός των σχετικών έργων συνολικά στην περιοχή ξεπέρασε τα 13 εκ.€

Το έργο ευλόγησε κι εγκαινίασε ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, το παρουσίασε ο δήμαρχος Μονεμβάσιας κ. Τριχείλης ενώ την κορδέλα έκοψαν μαζί τους και ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης. Παρόντες επίσης οι βουλευτές κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζινιέρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, κλήρος και πολίτες.

Με το έργο εξυπηρετούνται οι Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, το Λιμάνι του Παλαιοκάστρου και οι ιδιοκτήτες κατοικιών και ακινήτων στα νοτιοανατολικά της πόλης της Νεάπολης.

Σύμφωνα με τις αναφορές του δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη αλλά και κατά τις πληροφορίες από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητα Λαχίου κ. Γιώργο Βαρβαρέσο η ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής έχει αρχίσει και αναμένονται ακόμα πιο σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του λιμανιού.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Προκοπίου μέσα στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις