ΕΛΛΑΔΑ. Σε επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου ανακήρυξαν οι «Όμοιοι της Μάνης» τη Λάκαινα κα Μαριέττα Γιαννάκου, «αναγνωρίζοντας τη συμβολή και τεράστια προσφορά της Βουλευτού Επικρατείας της Ν.Δ. και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην Παιδεία, την Υγείας και την Κοινωνία».

Η τιμητική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Aκόμα μια φορά oι «Όμοιοι της Μάνης» και οι φίλοι τους αγκάλιασαν την προσπάθεια του Ινστιτούτου να προβάλει την ιδιαιτερότητα του γεωγραφικού τοπίου, της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του λαογραφικού στοιχείου της Μάνης και των ανθρώπων της.

Αποδίδοντας τιμές προς την κα Γιαννάκου, νέο επίτιμο μέλος, ο πρόεδρος των «Ομοίων της Μάνης», καθηγητής Ιατρικής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης τόνισε, «…την σημασία της κοινωνικής δράσης και της συλλογικής προσπάθειας, αξίες που το Ινστιτούτο έχει άλλωστε ορίσει ως αποστολή του και αποτελούν το κριτήριο επιλογής τόσο των επίτιμων όσο και των τακτικών μελών του».

Ο ιατρός και προσωπικός φίλος της τιμώμενης, κ. Νικόλαος Κιλάκος, μίλησε για το έργο και την προσωπικότητα της κ. Γιαννάκου ενώ παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία της.

Σε ανάμνηση της εκδήλωσης προσφέρθηκε στην κα Μαρριέτα Γιαννάκου πλακέτα με το έμβλημα των Ομοίων της Μάνης το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδας Μιχαλάκος.

Τους «Όμοιους της Μάνης» και την κ. Μαριέττα Γιαννάκου τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Κίττας, ο νέος πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθηγητής Φυσικής Ιατρικής κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, η κυρία Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Βιολογίας - Νανοϊατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Εθνική Εκπρόσωπος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Επιτροπή Προηγμένων Θεραπειών (CAT), ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Επαμεινώνδας Ατσαβές, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίου, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης μέλη και φίλοι του Ινστιτούτου και φίλοι της τιμώμενης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις