ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. 27 καταστήματα σε 3 νομούς. Εκατοντάδες εργαζόμενοι. Μια γενιά επιχειρηματιών σε ένα κλάδο με τον σκληρότερο ίσως ανταγωνισμό. Αν υπήρχε βραβείο γηγενούς επιχειρηματία που αναπτύχθηκε και αντέχει ακόμα και την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας με ανταγωνιστές διεθνείς αλυσίδες αυτό στην Πελοπόννησο ανήκει δικαιωματικά στον Κώστα Παναγιωτόπουλο και την οικογένειά του με καταγωγή από τα χωριά του βόρειου Ταϋγετου.

Όταν ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος σήμερα του Ομίλου Αφοι Παναγιωτόπουλοι, την δεκαετία του 1960, νέος, βρέθηκε στη νότια Αφρική για μια καλύτερη ζωή. Εκεί διέκρινε τον κλάδο που ίσως και στην Ελλάδα ήταν ευκαιρία. Επιστρέφει στη Σπάρτη και ξεκινά με το πρώτο μαγαζί super market στην Λεωφόρο Κ. Παλαιολόγου. H επιχείρηση οικογενειακή αλλά η ιδέα δεν έχει όρια εντός Σπάρτης. Έτσι μέσα σε μια γενιά επιχειρηματιών από το 1970 έως το 2020 οι Παναγιωτόπουλοι δημιουργούν μια πραγματική αλυσίδα υγειών καταστημάτων σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία. Συνολικά 27 καταστήματα, σχεδόν όλα κοσμήματα στις πόλεις και στις κωμοπόλεις. Δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους και διέξοδο σε παραγωγούς και τυποποιητές. Οι πελάτες των καταστημάτων «πουθενά δεν θα βρουν τόσο φθηνά» λέι το σλόγκαν της επιχείρησης ενώ αναπτύσσεται προσωπική σχέση με τους πελάτες. Πρόκειται για μια ντόπια επιχείρηση που όχι μόνον αντέχει το πρώτο κύμα ανταγωνισμού των μεγάλων αλυσίδων αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται και μετά το δεύτερο κύμα. Ακόμα και την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας τα καταστήματα «Παναγιωτόπουλοι» δίνουν δυναμικό παρόν αλλά και λύση σε χιλιάδες πελάτες της νότιας Πελοποννήσου. Η επιτυχημένη λειτουργία τους αφήνει περιθώρια και για ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων στην μεταποίηση και στα τρόφιμα από τον Όμιλο.

Μυστικό της επιτυχίας η καλή συνεργασία των αδελφών αρχικά , η σωστή επιλογή σημείων και η πολύ προσεκτική διαχείριση στη συνέχεια.

Στους 3 Νομούς της Πελοποννήσου, Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που δεν έχουν ψωνίσει από τα Super Market Παναγιωτόπουλοι, έστω μια φορά.

Μέλος του Ομίλου ΕΛΟΜΑΣ, συνεργάτης της Jumbo και τα 27 καταστήματα του Ομίλου σε πόλεις και κωμοπόλεις όπως Σπάρτη, Μολάους, Νεάπολη, Σκάλα, Μονεμβάσια, Αρεόπολη, Γλυκόβρυση, Άστρος, Μεγαλόπολη, Λεωνίδιο, Τρίπολη, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Στούπα, Μελιγαλά, Πύλο, Κυπαρισσία, Βαλλύρα, Καρδαμύλη και Κύθηρα.

Σε αυτή την οικογένεια επιχειρηματιών αξίζει ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ από τις τοπικές κοινωνίες και φυσικά το notospress.gr δεσμεύεται για ένα αντάξιο αφιέρωμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις