ΑΜΥΚΛΕΣ. Ιερόσυλοι εισέβαλαν στο γραφικό εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, στα νότια του χωριού, βεβήλωσαν το εσωτερικό του, έσπασαν εικόνες και καντήλια, έσυραν μερικές απ' αυτές στον περίβολο ώστε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και σε μία επόμενη εισβολή τους άφησαν δίπλα στην Αγία Τράπεζα κι ένα στρώμα, πιθανόν για ανομολόγητες πράξεις. Οι εικόνες του πρωτοφανούς βανδαλισμού προκαλούν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του καθενός και της καθεμιάς.

Οι ενεργοί πολίτες των Αμυκλών απευθύνουν θερμή έκκληση στους αρμόδιους φορείς, την τοπική εκκλησία, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, στον κ. Δήμαρχο, στους κ. Αντιδημάρχους, στην Αστυνομία και στον καθένα πολίτη χωριστά, που μπορεί να βοηθήσει, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθει το εκκλησάκι στην προτέρα του κατάσταση.

Σημειώνουν δε: «Υπερασπιζόμαστε τη θρησκευτική μας πίστη, το θρησκευτικό μας συναίσθημα αλλά και τη νομιμότητα και το περιβάλλον και την αισθητική!»

Τέτοιες στιγμές ανασύρεται από την βραχεία μνήμη η παρέμβαση του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν βουλευτής του κόμματος τόλμησε να αναφερθεί στην ανομία και στην προκλητικότητα των «γνωστών – αγνώστων» και κλήθηκε από τον πρόεδρος του κόμματος να ζητήσει δημόσια συγνώμη…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις