ΕΛΛΑΔΑ. Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού Αττικής. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς.

Όπως γράφει το ρεπορτάζ του arxon.gr απ όπου και το φωτορεπορτάζ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολίτης Γλυφάδας προέβη στην εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού π. Ευστάθιου Σκοπαράντζου, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχου Βυζαντινής Μουσικής, ο οποίος εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Προεδρική Φρουρά.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τον χειροτονούμενο, τονίζοντας ότι αγάπησε τον Χριστό και αποφάσισε εξ΄ όλης καρδίας να αφιερωθεί σε αυτόν. Προέτρεψε δε το νέο Διάκονο στον οποίο έδωσε κατά την Μοναχική του Κουρά το όνομα Ευστάθιος, προς τιμήν του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, να ομοιάσει στη βιοτή του Γέροντος Ιεράρχου. Χαρακτήρισε δε, τον Μητροπολίτη Σπάρτης διαμάντι της Ιεραρχίας, ο οποίος διακονεί το ποίμνιό του με αγάπη και ταπείνωση, προσφέροντας ανεκτίμητο πνευματικό και κοινωνικό έργο, από αγάπη στο Θεό και τους ανθρώπους. Επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς του, Ιερέα Γεώργιο και Πρεσβυτέρα Βασιλική που χάρισαν τον υιό τους στην διακονία του Χριστού, επικαλούμενος τις ευχές τους στην ιερατική του πορεία. “Θα λειτουργείς στο Άγιο Θυσιαστήριο και θα βιώνεις το αίσθημα ότι κι εσύ θα υπηρετείς αγγελικά το Μέγα Μυστήριο”, τόνισε καταλήγωντας.

Ο νέος Ιεροδιάκονος κατά την ομιλία του ανέφερε, ότι τίποτα στη ζωή του ανθρώπου δεν είναι τυχαίο, δοξολογώντας το Θεό για την χάρη και το έλεός του, που από την παιδική ηλικία τον κάλεσε να ακολουθήσει τον δρόμο της Εκκλησίας. Αναφερόμενος, στην ιστορική πόλη της Σπάρτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ευχαρίστησε πρωτίστως την οικογένεια του, αλλά και όλους εκείνους, οι οποίοι συνέβαλλαν στην κατά πνεύμα και σάρκα εξέλιξή του. Τέλος, ευχαρίστησε υικώς τους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και Γλυφάδας κ. Αντώνιο, για την πατρική στοργή τους και την συνεχή πνευματική καθοδήγησή τους.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον πατέρα του νέου Διακόνου και Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού, για την προσφορά του υιού του στην διακονία της Εκκλησίας,

Να αναφερθεί, ότι την Παρασκευή τελέσθηκε η Μοναχική Κουρά του ως άνω Διακόνου στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Αγίου Νεκτάριου και Αγίας Τριάδος Τερψιθέας Γλυφάδας, από τον Σεβασμιώτατο κ. Αντώνιο, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις αρετές που πρέπει να κοσμούν τον Μοναχό, ευχόμενος να διακρίνουν και την Μοναχική ζωή του π. Ευσταθίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις