ΣΠΑΡΤΗ. Εκεί που η παράδοση συναντά την φύση και εκεί που το «Αγάπη για την Φύση, Υγεία στη Ζωή» από τρόπος ζωής και σκέψης γίνεται όραμα, συναντάμε την αρχή μιας διαδρομής, της στα βιολογικά προϊόντα . Κτήμα Γκολέμη! Βασική επιδίωξη ήταν να προσφέρει στη φύση αυτά που είχε δώσει απλόχερα, συνάμα όμως αποτελούσε και μια πρόκληση να φύγουν από τα καθιερωμένα της εποχής. Από το έτος 1997, κιόλας , όταν πολλοί αδιαφορούσαν ή απλά αγνοούσαν την προοπτική βιολογικής καλλιέργειας , οι εκτάσεις της οικογένειας Γκολέμη πιστοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Πιστοποίησης ΔΗΩ.

Στη σκιά του ξακουστού για την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας του, Ταϋγέτου, μόλις 11 χλμ από την πόλη της Σπάρτης, στο χωριό Παλαιοπαναγιά εκτείνεται το «Κτήμα Γκολέμη» στο οποίο καλλιεργούνται 250 στρέμματα έκτων οποίων τα 120 αποτελούν ένα ενιαίο κομμάτι. Σε μια περιοχή έμβλημα της βιοποικιλότητας που συνδυάζει κάμπο (300μ. ύψος) και βουνό (μέχρι και 2407μ.) , δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν έμφαση στην σπουδαιότητα της ποικιλίας των καλλιεργειών. Εσπεριδοειδή , Ελιές , τόσο καλοκαιρινά όσο και χειμερινά Κηπευτικά , Κάστανα και Καρύδια συνθέτουν το σκηνικό της παραγωγής.

Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι τόσο δυνατοί! Όρεξη, μεράκι και γνώση ώστε να εξελιχθεί η παράδοση των προγόνων. Νέες καλλιέργειες! Νέες καινοτομίες! Περισσότερες εκτάσεις!

Η ιστορία και η εξέλιξη σε χρονολογίες όπως μας την διηγούνται οι ίδιοι οι παραγωγοί

Βιολογικές καλλιέργειες

Το 1997, αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω την «συμβατική» καλλιέργεια και ξεκινήσαμε την βιολογική. Όπως όλα τα νέα ξεκινήματα, έτσι και αυτό, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά το πιστέψαμε και το πετύχαμε! Και κάθε μέρα που περνάει το πιστεύουμε πιο πολύ!

Είσοδος στις βιολογικές αγορές

Το 2006, στρεφόμενοι πλέον και στην λιανική πώληση των προϊόντων μας, εγκαινιάσαμε την είσοδό μας στις βιολογικές αγορές Αττικής, καθ' αυτού αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να μας βρείτε σε 9 διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Εφαρμογή νέων τεχνικών

Το 2008 παίρνουμε την απόφαση και πραγματοποιούμε στο κτήμα μας αναδιάρθρωση ποικιλιών σε πάνω από 1500 εσπεριδοειδή δένδρα με την μέθοδο του μπολιάσματος. Εξασφαλίσαμε έτσι την μεγαλύτερη διάρκεια των προϊόντων στο χρόνο.

Δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής αυγών ελευθέρας βοσκής

Το 2010 κάναμε ένα ακόμη βήμα δημιουργώντας μία μονάδα με κοτες αυγοπαραγωγής, ελευθέρας βοσκής. Στα πλαίσια αυτού του εγχειρήματος δημιουργήθηκε ένα Ωοσκοπικό Κέντρο για τον έλεγχο καταλληλότητας και ταξινόμησης των αυγών.

Φωτοβολταϊκό πάρκο

Το 2012, στήνεται το φωτοβολταικό πάρκο με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταποίηση προϊόντων

Το 2015 περνάμε στην μεταποίηση μερικών από τα προϊόντα μας σε χυμούς και αλείμματα χωρις ζάχαρη, πραγματοποιώντας το όνειρο του Χρήστου, να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο από αυτά που τόσο απλόχερα μας δίνει η φύση!

Τα προϊόντα

Οπωροκηπευτικά (Μούρα, Μπάμιες, Λούπινο, Βλήτο, Ντοματάκι, Καρπούζι, Τομάτες, Σκόρδα, Πιπεριές, Πεπόνι, Μελιτζάνες, Φράουλες, Φασολάκια, Κολοκύθια, Αγγούρια, Μαρούλι, Καρύδια, Κάστανα, Κολοκύθα, Πατάτα, Μπρόκολο, Κουνουπίδι, Λάχανα, Περγαμόντο, Λεμόνια, Γκρέιπφρουτ, Μανταρίνια, Πορτοκάλια, Ελιές.

Τυποποιημένα (Καρυδόψυχα, Άλειμμα: Μήλο, Σύκο, Πορτοκάλι, Περγαμόντο-Πορτοκάλι, Γκρέιπφρουτ, Μανταρίνι, Λεμονιού, Κολοκύθα-Πορτοκάλι, Φράουλα, Έτοιμο Ποπ-κορν, Τσάι Βουνού Πορτοκάλι,Τσάι Βουνού Μήλο, Χυμός Μήλο – Πορτοκάλι, Αραβόσιτος για Ποπ-Κορν, Τσάι Βουνού, Ρίγανη, Ελαιόλαδο 0.5lt, Ελαιόλαδο 0.75lt, Ελαιόλαδο 1lt, Ελαιόλαδο 3lt, Ελαιόλαδο 5lt, Αγουρέλαιο 0.5lt, Αγουρέλαιο 0.75lt, Αγουρέλαιο 1lt, Αγουρέλαιο 3lt, Αγουρέλαιο 5lt, Λεμονάδα, Φραουλάδα, Πορτοκαλάδα, Μανταρινάδα, Χυμός Ντομάτας Συμπυκνωμένος, Χυμός Γκρέιπφρουτ)

Αυγά βιολογικά ελευθέρας βοσκής

Κτήμα Γκολέμη

  • 11ο χλμ Ε.Ο Σπαρτης-Γυθείου, Παλαιοπαναγιά Σπάρτης
  • 6976780106 – 6945048528 - 6984801583
  • ktimagolemi@hotmail.com
  • Ktima Golemi
  • @ktimagolemi

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις