ΣΠΑΡΤΗ. Η κα Roza D’ Amato, Ευρωβουλευτής Ιταλίας, και η κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Ευρωβουλευτής της Γαλλίας, ανακηρύχθηκαν Επίτιμες Δημότισσες της Σπάρτης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 17/8, στον χώρο του Κενοταφίου του Λεωνίδα, στη Σπάρτη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα, η οποία κατά την ομιλία της ανέπτυξε το θέμα, «Γυναίκες στην Ηγεσία».

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την ανάκρουση του Παιάνα των Σπαρτιατών ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Πέτρο Δούκα.

Οι απονομές

Ακολούθησε η απονομή του τίτλου της Επίτιμης Δημότισσας στην κα Roza D’Amato από τον κ. Σπύρο Μοιράγια, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Σταύρο Αργειτάκο, πρώην Δήμαρχο Σπάρτης και Δημοτικό Σύμβουλο, και τον κ. Μάριο Τζωρτζάκη, πρώην δημοτικό Σύμβουλο.

Η απονομή του τίτλου της Επίτιμης Δημότισσας στην κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου έγινε από τον κ. Σπυρίδωνα Μοιράγια, τον πρώην Δήμαρχο Σπάρτης και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Πλειώτα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, η Βουλευτής της ΝΔ, τ. υπουργός Παιδείας, τ. υπουργός Υγείας και τ. ευρωβουλευτής , κα Μαριέττα Γιαννάκου, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θ. Βερούτης, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων και λοιπών τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις