ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης έχει ακόμα να αλλάξει κάποια μέτρα δίκτυο ύδρευσης προκειμένου οι δημότες να μην πίνουν νερό από σωλήνες αμίαντου. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στην βορειοδυτική Σπάρτη, στο ύψος της πολύπαθης οδού Κύπρου στη συμβολή της με την οδό Ι.Μ. Παντανάσσης, κατοικίες υδρεύονται, σύμφωνα με καταγγελία, από σωλήνες αμίαντου. Παρόλο που οι δημότες έχουν αναφέρει το γεγονός στην ΔΕΥΑΣ και στον Δήμο και παρόλο που έχουν δείξει τόσο τα «μαύρα» φίλτρα νερού των οικιών τους όσο και τις παλέτες με εμφιαλωμένα νερά που καταναλώνουν, καμία αντίδραση, επί της ουσίας, δεν έχει υπάρξει.

Δήμος και Δήμαρχος, ΔΕΥΑΣ και Πρόεδρος είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση διότι γνωρίζουν το γεγονός (αν δεν το γνωρίζουν ευθύνονται οι υπηρεσίες τους) και θα έπρεπε άμεσα, για ένα τόσο βασικό αγαθό, το καθαρό και ασφαλές νερό, να έχουν δρομολογήσει την αντικατάσταση του δικτύου αλλά και τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης σε συγκεκριμένες περιοχές. Πολίτες στην περιοχή καταγγέλλουν επίσης ότι συχνά σπάζουν τα δίκτυα με αποτέλεσμα η λάσπη και τα βρώμικα νερά να διοχετεύονται στα δίκτυα ύδρευσης των σπιτιών.

Η ΔΕΥΑΣ διαχρονικά έχει δείξει ετοιμότητα και ευαισθησία σε ό,τι έχει να κάνει με την παροχή νερού και τον έλεγχο της ποιότητά τους. Είναι λοιπόν ώρα να αποδώσει και σε αυτούς τους δημότες που δίκαια διαμαρτύρονται, δίκτυο νέο, ασφαλές και νερό ποιότητας όπως σε όλη την πόλη. Όμως έχει αργήσει ανησυχητικά.

Καλό θα ήταν η ΔΕΥΑΣ να ελέγξει το δίκτυο της περιοχής σε όλο το μήκος και να ενημερώσει και άλλους δημότες για να λάβουν τα μέτρα τους έως ότου αντικατασταθεί.

Αν πάλι η ΔΕΥΑΣ εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι οι καταγγέλλοντες υπερβάλουν, ας ελέγξει, από κοινού με τους δημότες, την ποιότητα του νερού και ας τους καθησυχάσει με τεκμήρια, κοινά αποδεκτά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις