ΛΑΚΩΝΙΑ. Στη Σπάρτη βρέθηκε την Τετάρτη 25/8 ο περιφερειάρχης Πελ/νήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου εκτός των άλλων, υπέγραψε στο Διοικητήριο, αργότερα το απόγευμα, συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 € καθώς και τη δημοπράτηση ενός ακόμα έργου, προϋπολογισμού 265.000 €.

Υπογραφές

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε το συμφωνητικό για το, προϋπολογισμού 300.000 €, έργο συντήρησης των τεχνικών έργων στις κοίτες ποταμών και χειμάρρων (καθαρισμοί, συρματοκιβώτια, στηθαία, γεφύρια κλπ).

Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι καθαρισμοί υδατορεμάτων και ποταμών των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να πλήξουν τις αστικές περιοχές και τις δημόσιες υποδομές της περιοχής.

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε το συμφωνητικό για το, προϋπολογισμού 1.200.000 € έργο συντήρησης και σήμανσης της εθνικής οδού 86, Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά.

Drone

Επίσης, από τον περιφερειάρχη υπογράφηκαν σύμβαση με αντικείμενο την προμήθεια ενός σύγχρονου drone με θερμική κάμερα για τον εξοπλισμό των τεχνικών μέσων του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, καθώς και η προκήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για το, προϋπολογισμού 265.000 €, έργο που αφορά σε εργασίες επισκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις