ΛΑΚΩΝΙΑ. Δίπλα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, όπως ανελλιπώς κάνει από την ίδρυσή της 16 χρόνια τώρα, στάθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας.

Ειδικότερα, από την πρώτη μέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Καστάνια του Δήμου Ανατολικής Μάνης, επιχειρούσε καθημερινά από 3 έως 16 Αυγούστου με τα εξής μέσα και μέλη:

  • Το ΦΙΧ όχημα της ομάδας ΑΚΜ7253 με βυτίο 1 τόνου και αντλία
  • Το ΦΙΧ όχημα μέλους της ομάδας ΑΚΖ8395 με βυτίο 0,8 τόνου και αντλία
  • Το ΦΙΧ όχημα μέλους της ομάδας ΑΚΗ9346 με βυτίο 1 τόνου και αντλία
  • 27 μέλη (πληρώματα οχημάτων, πεζοπόρο τμήμα με 6 επινώτιους πυροσβεστήρες και σκαπτικά εργαλεία) με καθημερινή παρουσία σε βάρδιες ή και ταυτόχρονα σε όλο το εύρος της καιγόμενης περιοχής.

Επιπλέον, η ομάδα επιχείρησε στα χωριά Καστάνια, Σελεγούδι, Μονή Παναγίας Γιάτρισσας, Άγιο Νικόλαο, Κόκκινα Λουριά, Μέλισσα, Μαραθέα, Καρυούπολη, Καρέα, Γέρμα, Δεσφίνα, Κονάκια, Καρβελά και στην Παράκαμψη Γυθείου, τόσο σε πυρόσβεση όσο και με πεζοπόρο τμήμα στις αναζωπυρώσεις.

Επίσης υποστήριξε τον Δήμο Ανατολικής Μάνης στην ετοιμότητα για εκκένωση του γηροκομείου Γυθείου και στην διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους/στις κατοίκους των πληγεισών περιοχών. Φωτογραφίες και βίντεο από τις επιχειρήσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα: eodlakonias.gr

Από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας, αναφέρουν:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή Περιφερειακών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Αθανάσιο Κολυβήρα για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Γεώργιο Αλικάκο και τους Διοικητές των ΠΥ Γυθείου, Κωνσταντίνο Γραφάκο και ΠΥ Αρεόπολης Ευάγγελο Γεωργιάκη καθώς και τους/τις πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν.

Ευχαριστούμε θερμά την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας Μαρία Καλοΐδου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη.

Και σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση η ομάδα μας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη μπροστά στη τεράστια καταστροφή του τόπου μας. Οι άνθρωποι και οι περιουσίες που επλήγησαν θα χρειαστούν επί μακρόν την βοήθεια τόσο του κράτους όσο και της κοινωνίας για να ορθοποδήσουν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις