ΣΚΑΛΑ. «Βαρύτατες και σκανδαλώδεις ευθύνες», καταλογίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ευρώτα, στη Δημοτική Αρχή αφού, «…το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε άδεια έγκρισης κυκλοφοριακού κόμβου για την διέλευση των μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή», της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ) στη θέση Ξηροκάμπια της Σκάλας, «…αξιοποιώντας την φωτογραφική τροπολογία που ψηφίστηκε σε πρόσφατο εντελώς “άσχετο” νομοσχέδιο για τις χρήσεις της κάνναβης».

Η Επιτροπή των Κατοίκων καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή πως, «…καθυστερώντας να ανεβάσει την απόφαση καταψήφισης της αίτησης από το ΔΣ Ευρώτα στην Διαυγεία (ανέβηκε 8/6 με καθυστέρηση 1 μηνός!) έβαλε το δικό της “λιθαράκι” για να θεωρηθεί η αίτηση της αναδόχου “εκκρεμής” και όχι “απορριπτέα”, έτσι ώστε να υπαχθεί στις διατάξεις της επίμαχης φωτογραφικής τροπολογίας (ΦΕΚ 25/5) και να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση απευθείας έγκρισης από το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο.

Ο κ. Βέρδος «δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα»

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία σχετικά με την απόφαση του υπουργείου για την έγκριση του κόμβου, που έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο από τις 28/7 και ότι το γεγονός αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες μετά από έρευνες των μελών της ίδιας της Επιτροπής Αγώνα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Ευρώτα, ως έχει

Για την έγκριση του κυκλοφοριακού κόμβου σύνδεσης της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ στη ΔΚ Σκάλας από το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα όταν αυτή έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς παρά τις αρνητικές αποφάσεις του ΔΣ Ευρώτα, την άρνηση χρηματοδότησης του έργου από την ΕΕ, τις αρνητικές εισηγήσεις όλων των κρατικών υπηρεσιών, το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε άδεια έγκρισης κυκλοφοριακού κόμβου για την διέλευση των μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου και της χωματερής, αξιοποιώντας την φωτογραφική τροπολογία που ψηφίστηκε σε πρόσφατο εντελώς «άσχετο» νομοσχέδιο για τις χρήσεις της κάνναβης.

Για την μεθοδευμένη αυτή εξέλιξη βαρύτατες και σκανδαλώδεις είναι οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής η οποία καθυστερώντας να ανεβάσει την απόφαση καταψήφισης της αίτησης από το ΔΣ Ευρώτα στην Διαυγεία (ανέβηκε 8/6 με καθυστέρηση 1 μηνός!) έβαλε το δικό της «λιθαράκι» για να θεωρηθεί η αίτηση της αναδόχου εκκρεμής και όχι απορριπτέα έτσι ώστε να υπαχθεί στις διατάξεις της επίμαχης φωτογραφικής τροπολογίας (ΦΕΚ 25/5) και να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση απευθείας έγκρισης από το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων (όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο). Επιπροσθέτως η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία σχετικά με την απόφαση του υπουργείου για την έγκριση του κόμβου που έχει κοινοποιηθεί στο δήμο μας από τις 28/7! και μόλις πριν λίγες μέρες ήρθε στο φώς μετά από έρευνες των μελών της επιτροπής αγώνα και σήμερα την δημοσιεύουμε για να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας.

Είναι φανερό λοιπόν ότι κυβέρνηση περιφέρεια με την δημοτική αρχή σε ρόλο «δούρειου ίππου» έχουν επιδοθεί σε μια σκυταλοδρομία για την προώθηση του έργου «ταφόπλακα» καταδικάζοντας την περιοχή μας σε μόνιμο ενταφιασμό για χάρη της ΤΕΡΝΑ.

Συντοπίτες, μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να τους σταματήσει, οι κάτοικοι του Ευρώτα, οι τοπικοί σύλλογοι, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί όλος ο λαός της περιοχής να είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια ανθρωπινή αλυσίδα για να προστατεύσουμε το τόπο μας και να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας εδώ τα επόμενα χρόνια.

Όλοι στον Αγώνα! – Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις