ΣΠΑΡΤΗ. Είναι φανερό ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης δεν μελέτησαν όσο έπρεπε το θέμα. Έτσι σχεδόν καθημερινά στη συμβολή των οδών Γκορτσολόγου και Μενελάου δημιουργείται κυκλοφοριακό «έμφραγμα» από την στάθμευση βαρέων οχημάτων για τον εφοδιασμό καταστήματος super market.

O Δήμος παραχώρησε στο κατάστημα χώρο στάθμευσης για να εξυπηρετείται (αλλά χωρίς ωράριο και τονάζ). Εις βάρος βέβαια των κατοίκων της περιοχής αλλά και όσων εξυπηρετούνται από την παρακείμενη Δ.Ο.Υ. Ωστόσο ο χώρος που έχει δεσμευθεί δεν επαρκεί διότι η συγκεκριμένη αλυσίδα ανεφοδιάζει τα καταστήματά της και με μεγάλα οχήματα τα οποία κυριολεκτικά φράζουν τον δρόμο.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και καταστηματάρχες απορούν πως είναι δυνατόν να επιφορτίζεται το κέντρο της πόλης αντί να αποφορτίζεται. Δεν ισχύουν απαγορεύσεις και δεν γίνεται καμία προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης. Έτσι η περιοχή γίνεται απροσπέλαστη, η όχληση είναι τεράστια και τις ώρες κοινής ησυχίας και το θέμα από πρόβλημα της επιχείρησης και αρμοδιότητα του Δήμου φαίνεται ότι γίνεται καθημερινός βραχνάς των πολιτών.

Οι διαμαρτυρίες, που θα γίνουν και καταγγελίες, κάνουν λόγο για: φραγή του δρόμου, απομόνωση των οδών, μεγάλη όχληση, κατάληψη πεζοδρομίων και γενικά ανυπόφορη και απαράδεκτη λειτουργία, σχεδόν καθημερινά.

Η επιχείρηση, όπως τονίζουν πολίτες, θα μπορούσε να κάνει χρήση μικρών οχημάτων μεταφόρτωσης ώστε να μην προκαλεί κυκλοφοριακό έμφραγμα όπως πρέπει να κάνει κάθε επιχείρηση που εφοδιάζεται και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Την λύση «δείχνουν» εγχώριες εταιρείες διανομών και μεταφορών που έχουν ενσωματώσει στο στόλο τους μικρότερα οχήματα που κινούνται στην πόλη χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα καταγγελλόμενα σε συνδυασμό με άλλες προηγούμενες καταγγελίες για όχληση και παραβιάσεις στο κέντρο της πόλης έρχεται να πιστοποιήσει ότι ο Δήμος δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για την ποιότητα ζωής των πολιτών του κέντρου που πλέον προβληματίζονται και αγωνιούν. Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι στο κέντρο της Σπάρτης υπάρχουν ακόμα πολλές ενεργές κατοικίες που είναι ίσως και αυτές που δίνουν τον ήπιο και ανθρώπινο τόνο στην φυσιογνωμία της πόλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις