ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στο χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και στεγάζει τις δραστηριότητες του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κωφών και Βαρήκοων Ν. Μεσσηνίας.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν συμπολίτες μας. «Δεν αποτελεί απλώς υποχρέωση. Είναι για εμάς επιλογή και στο πλαίσιο αυτό, είμαστε εδώ, να ανταλλάξουμε προτάσεις, να συνεργαστούμε, να αναπτύξουμε από κοινού δράσεις», σημείωσε ο Δήμαρχος αναφέροντας ότι «ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος κινούμαστε με πυξίδα την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό».

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό στην κοινωνία μας να μην υπάρχουν αποκλεισμοί και να δίνονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους, ενώ ενημέρωσε και για τις πρωτοβουλίες του Δήμου ως προς την υλοποίηση ενός μεγάλου εγχειρήματος με τίτλο «Καλαμάτα, Προσβασιμότητα στη ζωή», για το οποίο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Ανάπλασης Α.Ε. του Δήμου Αθηναίων, και του Τμήματος Κυκλοφορίας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του ΕΜΠ, το οποίο θα αναλάβει και την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Σημειώνεται ότι το κτήριο, στο Σταθμό του ΟΣΕ, έχει παραχωρηθεί προς χρήση για 10 χρόνια, χωρίς φυσικά αντάλλαγμα.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κωφών και Βαρήκοων Ν. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος Κωνσταντίνο Σίμψη και τον ταμεία του ΕΣΑΜΕΑ Κώστα Γάργαλη.

Στη λιτή τελετή παρέστησαν, επίσης, οι Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, Αντιδήμαρχοι, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και μέλη του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις