ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Την 23η ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού Οσίου Λεοντίου του Μονεμβασιώτου, εόρτασε η ιστορική κωμόπολη της Μονεμβασίας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιος, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Μονεμβασίας, Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κρυπωτό.

Πλήθος πιστών προσέδραμε στη Θεία Ευχαριστία από νωρίς το πρωί για να συνεορτάσει αλλά και να λάβει την ευλογία του τοπικού Αγίου, όπου είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ευστάθιος αναφέρθηκε διεξοδικά στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, ενώ κλείνοντας έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα για την προστασία από την πανδημία, λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι, «η πανδημία και τα μέτρα για την προστασία από αυτήν είναι θέμα ιατρικό και όχι θεολογικό».

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Μνημόσυνο «υπέρ μακαρίας αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων κτητόρων και ευεργετών του Ιερού Ναού και της Δημοτικής ενότητας Μονεμβασίας».

Να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Χαραμή και Νεκτάριος Μαστορόπουλος, η Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας κ. Ελένη Σωτηροπούλου, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικου Σταθμού Μονεμβασίας κ. Σταύρος Αλειφέρης και πλήθος πιστών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις