ΕΛΛΑΔΑ. Στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, το διήμερο 18 και 19 Σεπτέμβρη.

Στη διάρκεια της εκεί παρουσίας του, παραβρέθηκε στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του Σαββάτου.

Την επόμενη ημέρα περιόδευσε στα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με εκθέτες και επισκέπτες.

Στο περίπτερο Ελληνικής Χειροτεχνίας

Ο κ. Αραχωβίτης ξεκίνησε από το περίπτερο Ελληνικής Χειροτεχνίας, όπου εκτίθεται η υφαντική τέχνη ορθού αργαλειού από το Γεράκι Λακωνίας. Συνομίλησε με την υπεύθυνη του περιπτέρο, «… για την προβολή του τόπου και της παράδοσης και την αναμενόμενη συμβολή της στην τουριστική επισκεψιμότητα της Λακωνίας.

Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό σύλλογο Γερακιού και σε όλους τους φορείς για τις άξιες πρωτοβουλίες τους», τόνισε ο βουλευτής.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εν συνεχεία επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας και τα άλλα επιμελητήρια εκτέθηκαν αντιπροσωπευτικά προϊόντα του τόπου μας.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ξεχωριστή στάση έκανε στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Αραχωβίτης, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους του Υπουργείου και των φορέων για την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στο αντικείμενο εργασίας τους.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ - Στήριξη του αγροτικού κόσμου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρθηκε εκτενώς στη στήριξη του αγροτικού κόσμου με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τους 6 βασικούς άξονες στήριξης:

  • Χορήγηση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές
  • Ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές
  • Χορήγηση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων
  • Χορήγηση ειδικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος
  • Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνηση
  • Λήψη ειδικών μέτρων για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων

Η επίσκεψη έκλεισε με συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Τζίκα και την διοίκηση της ΔΕΘ με τους οποίους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ συζήτησε την ανασκόπηση της 85ης ΔΕΘ, της πρώτης μέσα στην πανδημία.

«Η ευχή και η προσπάθεια όλων είναι η επόμενη, 86η ΔΕΘ, να είναι πιο κοντά στην αίγλη, την επισκεψιμότητα και την αποτελεσματικότητα στην επιχειρηματικότητα που είχε πριν την πανδημία», σχολίασε ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις