ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Στο Πάρκο Δηλαβέρη του Δήμου Πειραιά σε μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5/10 τα αποκαλυπτήρια της «Ηρωίδας Μανιάτισσας» και έτσι, «…ένα αίτημα των Μανιατών του Πειραιά πραγματοποιήθηκε», όπως ανέφερα ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός συνεχάρη τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», Σταύρο Βοϊδονικόλα και τη νέα Πρόεδρο της Ένωσης κα Δήμητρα Κούβαρη, «…για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλαν για την δημιουργία του αγάλματος, κάνοντας ένα όνειρο ετών των Μανιατών του Πειραιά πραγματικότητα».

Όπως τονίστηκε επανειλημμένα στην εκδήλωση, στο πρόσωπο της Ηρωίδας Μανιάτισσας τιμάται, η Μανιάτισσα μάνα, σύζυγος, αδερφή, η Ηρωίδα Ελληνίδα, οι οποίες όλες έδωσαν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία, την ανατροφή των παιδιών σε καιρό πολέμου, την στήριξη του αγώνα, την καθημερινή διαβίωση.

«Αποτελεί δείγμα πολιτισμού, πατριωτισμού και σεβασμού η τιμή στους προγόνους μας.

Η Ηρωίδα Μανιάτισσα εκπροσωπεί όλες τις Ελληνίδες, οι οποίες αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του έθνους, της πίστης και της οικογένειας. Συγχαρητήρια στην Ένωση Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη”», δήλωσε ο Νεοκλής Κρητικός για την εκδήλωση.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις