ΛΑΚΩΝΙΑ. Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι συνταξιούχοι της Λακωνίας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μαζί με χιλιάδες συνταξιούχους από κάθε γωνιά της Ελλάδας στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή, 8 Οκτ 2021, που πραγματοποίησαν οι Συνεργαζομένες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, «…για τη διεκδίκηση αυτών που αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί».

Οι συνταξιούχοι βροντοφώναξαν:

  • «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»
  • «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη»

Τι διεκδικούν:

  • Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα
  • Ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ,
  • Κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης»,
  • Απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης,
  • Να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης,
  • Να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κλπ.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και αμέσως μετά, παρά τη δυνατή βροχή, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία ως το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, «…γεγονός το οποίο καταγγείλαμε, καθώς είχαμε ζητήσει επανειλημμένα να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό για να του θέσουμε τα αιτήματά μας και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο υπουργός μας είπε ότι θα φροντίσει να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Με συνέπεια θα παλέψουμε τόσο για εμάς όσο για τη νέα γενιά, τα παιδιά, τα εγγόνια μας, αυτοτελώς και από κοινού με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα μέχρι ώσπου να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, βάρβαρες πολιτικές, να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση και ο παραγόμενος πλούτος να υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού», τονίζουν από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Και όπως σχολιάζουν, «…Λεφτά υπάρχουν! Για φρεγάτες όχι για συντάξεις».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις