Γράφει η Θεοδούλη Σπυριδάκου*

Την τύχη των θυμάτων του μυθικού ληστή Προκρούστη φαίνεται να έχει η προεκλογική «φωτοβολίδα» της Δημοτικής Αρχής για το επί πολλών ετών αναμενόμενο έργο στη Νεάπολη, Βοιών!

Σε κάθε μάλιστα ερώτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, ο Επικεφαλής του Δήμου, με τη γνωστή τακτική του, κατηγορούσε κάποιον άλλον, πλην του εαυτού του και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον εργολάβο!

Μήπως όμως, έχουν αρχίσει να «ξυπνάνε» οι εργολάβοι και να μην ενδίδουν στις τακτικές μιας Δημοτικής Αρχής που προκρίνει έργα με προβληματικές ή ανύπαρκτες μελέτες ή ακόμα και με παράνομες άδειες και δεν συμπράττουν στο «μαγείρεμα» με τους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες (ΑΠΕ) και τα απρόβλεπτα κόστη;

Ή μήπως ξέχασαν το πρόσφατο Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου ζητείται να επιστρέψει ο Δήμος το ποσό των 54.609 Ευρώ λόγω μη ορθής χρήσης των απροβλέπτων δαπανών για εργασίες που προβλέπονταν στον 2ο ΑΠΕ του Βιολογικού Καθαρισμού Νεάπολης (συνημμένα);

Σε κάθε περίπτωση και αυτή τη φορά, μίλησαν τα γεγονότα καθώς η Δημοτική Αρχή κατέληξε πριν λίγες μέρες να φέρει εισήγηση προς ψήφιση παραλαβής του ανύπαρκτου Κλειστού Γυμναστηρίου (!!) και χρηματική αποζημίωση του εργολάβου με υπαιτιότητα του Δήμου!!

Μάλιστα απέφυγε εντέχνως να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα της αντιπολίτευσης για το πώς θα πραγματοποιηθεί το Κλειστό Γυμναστήριο μετά από αυτή την εξέλιξη, κυρίως για το αν θα κληθεί ο επόμενος εργολάβος (ή μήπως ο μεθεπόμενος αν δεν τους «αρέσει» ο επόμενος…), ή θα ξαναγίνει η διαδικασία από την αρχή, αφού φαίνεται ότι κρίσιμα στοιχεία της μελέτης τού έργου έχουν αστοχίες, κάποιες εκ των οποίων το καθιστούν όχι μόνο «ξεπερασμένο» αλλά κυρίως μη ασφαλές για τους μελλοντικούς χρήστες του.

Οι Δημότες περιμένουν επιτέλους να δουν να συντελείται πραγματικό έργο και το τελικό αποτέλεσμα να είναι για όλους επωφελέστερο από αυτό που πετυχαίνεις στις διαπραγματεύσεις... με τους εργολάβους.

(*) Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις