ΜΟΛΑΟΙ. Λυπημένη και προσευχόμενη είναι η κοινωνία των Μολάων Λακωνίας μετά την είδηση της εκδημίας του πατέρα Στυλιανού Κότσαλη.

Ο Ιερός Ναός Γεννήσεως του Χριστού Μολάων σε σχετική ενημέρωση σηεμιώνει:

«Με μεγάλη μας λύπη, Ανακοινώνουμε την εκδημία του αγαπημένου μας πατρός ημών Στυλιανού Κοτσάλη.

Ο πατήρ Στυλιανός διακόνησε την ενορία των Μολάων από το έτος 1991, και προσέφερε με μεγάλη χαρά και διακονία τις υπηρεσίες του έως και σήμερα, όπου παρέδωσε το πνεύμα του στον Πανάγαθο Θεό.

Σας παραθέτουμε σύντομα το βιογραφικό του σημείωμα

Ο Π. Στυλιανός Κότσαλης γεννήθηκε στους Μολάους το 1940. Αφού τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο φοίτησε στο ανώτερο εκκλησιαστικό φροντιστήριο Καλαμάτας από το οποίο αποφοίτησε το 1964. Είχε την τύχη να έχει πνευματικό τον Πατέρα Φιλόθεο Ζερβάκο ο οποίος τον καθοδήγησε στην μετέπειτα ιερατική του ζωή. Νυμφεύτηκε την Παναγιώτα Κρητικού – Κότσαλη με την οποία απέκτησαν τέσσερα τέκνα. Το 1965 χειροτονήθηκε Διάκονος και στην συνέχεια Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Κυπριανό. Υπηρέτησε στην ενορία της Κρεμαστής έως το 1974 όπου και μετετέθη στην ενορία της Αγγελώνας. Το 1991 ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος τον μετέθεσε στην ενορία των Μολάων όπου και υπηρέτησε έως και σήμερα. Ήταν πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Του είχε απονεμηθεί το 1984 το Οφφίκιον του Οικονόμου και το 1994 του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο ενώ είχε τιμηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο αλλά και από την ενορία των Μολάων για την πολυετή προσφορά του στην Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 14/10 και ώρα 11π.μ. στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Μολάων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις