ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' δέχτηκε την πρόσκληση του Σ.Α.Ο.Ο. Τρίπολης, να συμμετάσχει την περασμένη Κυριακή (10/10ου) στην Διασυλλογική Ορειβατική - Περιβαλλοντική συνάντηση για τα 200 χρόνια της Επανάστασης και της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Συμμετείχαν πάνω από 230 πεζοπόροι από όλη την Ελλάδα και περπάτησαν στο μαγευτικό Μαίναλο, στο πράσινο μονοπάτι ξεκινώντας από τα 850 μ. υψόμετρο από το Περθώρι, για να καταλήξουν στο Ροεινό στα 1100 μ.

Με το πέρας της πεζοπορίας στην πλατεία του Ροεινού, οι φιλόξενοι Αρκάδες πρόσφεραν σε όλους τους πεζοπόρους ζεστή σούπα, σουβλάκια και κρασί.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά από τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενός αναμνηστικού μεταλλίου προς όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων.

Επόμενη εξόρμηση του ''Ευκλή'' είναι στις 24 Οκτωβρίου στο δικό μας αγαπημένο βουνό, τον Ταΰγετο, με πεζοπορία για όλη την οικογένεια από το χωριό Πηγάδια μέσω καλντεριμιού έως το φαράγγι του Ριντόμου, για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το μονότοξο Πηγαδιώτικο γεφύρι και το ''Στένωμα'' του φαραγγιού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις