ΠΕΛΛΑΝΑ. Συζητώντας το ζήτημα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να υπάρξει απάντηση για την πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει το εγχείρημα., αφού όπως άλλωστε έχει σημειώσει, «…έχουν περάσει πολλά χρόνια κατά τα οποία ακούμε για ανάδειξη του χώρου και πρόσβαση τού κοινού και εξέλιξη δε βλέπουμε».

Έτσι. ο βουλευτής Λακωνίας:

  • Στις 2 Ιουνίου πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, όπου έθεσε το θέμα της προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο και φυσικά τις όποιες ενέργειες για την υποστήριξη των ευρημάτων.
  • Στις 3 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Αρχαιολόγο κ. Ευαγγελία Μανιάτη και μία μεγάλη ομάδα αιρετών, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση. Παρόντες στην ξενάγηση ήταν:

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πελλάνας, κ. Ιωάννης Ρασσιάς

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστορίου, κ. Βασίλης Λαγανάς

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κ. Γεώργιος Ρούμπος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων κ. Χρήστος Τσίχλης

Ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αγόριανης κ. Δημήτριος Καφετζής

Ο πρώην Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης

  • Στις 21 Σεπτεμβρίου ο κ. Κρητικός επισκέφθηκε την Έφορο Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Ευαγγελία Πάντου στην οποία ενεχείρισε επιστολή ζητώντας της συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς και αν μπορεί να προχωρήσει η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοιόλες τις ειδήσεις