ΣΠΑΡΤΗ. Η Δημόσια Υγεία είναι το πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης που επιλέγει κάθε λύση που συνδυάζει προάσπιση των πολιτών, εφικτή και άμεση αποκομιδή και χαμηλό κόστος. Αυτό αφήνουν να εννοηθεί οι αρμόδιοι. O αντίλογος τονίζει ότι δεν προέβλεψαν και δεν δρομολόγησαν λύσεις.

Οι υποδομές στο Νομό Λακωνίας που θα δέχονταν τα απορρίμματα στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ δεν είναι έτοιμες, ούτε και προβλέπεται να είναι. Η Σπάρτη επι 50 χρόνια «έλυνε» το πρόβλημά της υποβαθμίζοντας μια περιοχή, γύρω από τον ΧΑΔΑ Αφισσού. Από τις 29 Νοεμβρίου ο ΧΑΔΑ έπρεπε να κλείσει αφού τα σκουπίδια πλέον ανήκουν στην ΤΕΡΝΑ και στα εργοστάσια της. Όμως ο Δήμος Σπάρτης αναζητώντας την νόμιμη λύση δεν την βρήκε αφού η Περιφέρεια, ο ΦΟΔΣΑ και η ΤΕΡΝΑ δεν μπόρεσαν να την εξασφαλίσουν. Έτσι για λίγες ημέρες με κλειστόν τον ΧΑΔΑ ο Δήμος Σπάρτης πλημμύρισε από σκουπίδια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία κήρυξε τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σήμερα απορριμματοφόρα του Δήμου άδειασαν - και θα αδειάζουν για μέρες - απορρίμματα στον ΧΑΔΑ. Όμως στην είσοδο του περίμεναν, ένας δημοτικός σύμβουλος, πρόεδροι χωριών και πολίτες και υπέβαλαν μηνύσεις κατά των οδηγών των απορριμματοφόρων που εκτελούσαν εντολές αντιδημάρχου και Δημάρχου. Συγκεκριμένα υπέβαλαν μηνύσεις ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πλειώτας και ο πρόεδρος Αφισσού κ. Φριτζήλας.

Τις επόμενες ημέρες ο δήμος Σπάρτης θα απαλλαχθεί από τα σκουπίδια, όχι όμως και το depo στον ΧΑΔΑ Αφισσού, αναμένοντας απόφαση που θα επιτρέπει στον δήμο να παραδίδει τα σκουπίδια του στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στην Αρκαδία. Μέχρι την οριστική επιλύση η Δημοτική Αρχή θα επιλέγει κάθε λύση που προασπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δημόσια υγεία.

Στην κάμερα του notospress.gr μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Καρλαύτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πλειώτας και ο πρόεδρος Χρυσάφων κ. Παναγάκης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις