ΛΑΚΩΝΙΑ. Όπως έκανε γνωστό ο Νεοκλής Κρητικός, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Ταΰγετoς, «ο αρχαίος Ταλετός, με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή», εντάσσεται στις ΠΑΔ (Περιοχές Άνευ Δρόμων).

Δήλωσε ο Νεοκλής Κρητικός:

«Θα κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές τον Ταΰγετο "απάτητο"! Είναι μία ξεχωριστή πρωτοβουλία για τη Λακωνία μας και για την κληρονομιά του τόπου μας! Από τα 600 μέτρα μέχρι την κορυφή, στο βουνό δε θα είναι δυνατή οποιαδήποτε νέα διάνοιξη δρόμων και η τοποθέτηση τεχνητών βάσεων.»

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ταΰγετος, ένα βουνό στο οποίο δεν έχει ακόμη ερευνηθεί πλήρως η πανίδα και η χλωρίδα του, και στο οποίο φύονται 160 ελληνικά ενδημικά φυτά, εκ των οποίων τα 21 μόνο στον Ταΰγετο, εντάσσεται στις περιοχές υψηλής προστασίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, αυτό αποτελεί μία εξέλιξη, η οποία θα διαφυλάξει το βουνό από την ανθρώπινη παρέμβαση: «Η Ελλάδα γίνεται έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία προβαίνει σε ένα τέτοιο αυστηρό πλαίσιο προστασίας ορεινών της όγκων. Συνεχίζουμε!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις