ΣΠΑΡΤΗ. Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, από τον ομόλογό του της Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, όπου και υπέγραψαν (14/1) την προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης, στην Τριανταφυλλιά.

Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη μεταφορά 2.400 τόνων απορριμμάτων για επεξεργασία, στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς.

ΧΑΔΑ Αφυσσού, τέλος

Η σύμβαση, όπως υπογραμμίστηκε από τους 2 Δημάρχους, ισχύει έως και τις 28 Φεβρουαρίου, ημερομηνία στην οποία θα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, που θα απαντά στο πρόβλημα της Σπάρτης.

«Ευελπιστούμε να σταματήσουμε τη μεταφορά στην Τριανταφυλλιά σε 3 εβδομάδες»

Ο Πέτρος Δούκας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας, αφού λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα που απειλεί την υγεία των κατοίκων του Δήμου Σπάρτης, τονίζοντας, «… ενώ η συμφωνία μας είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, για σχετικά μικρές ποσότητες απορριμμάτων, ευελπιστούμε ότι θα λήξει πολύ πιο πριν .

Ευελπιστώ πως, αν και εξαρτάται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ίσως και σε 3 εβδομάδες να σταματήσουμε αυτή τη μεταφορά, γιατί τα χιλιόμετρα είναι πολλά και οικονομικά για εμάς είναι ασύμφορο, το κάνουμε λόγω της έκτακτης ανάγκης».

«Για λόγους συναδελφοσύνης»

Ο Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε πως , «δεχθήκαμε αίτημα από το Δήμο Σπάρτης και βασιζόμενοι στην ισχύουσα νομοθεσία αλλά και για λόγους συναδελφοσύνης, το αποδεχθήκαμε και σήμερα υπογράφουμε τη σχετική προγραμματική σύμβαση».

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων ενώ όπως φαίνεται υπάρχει σχεδιασμός για τον Υπερμαραθώνιο Ήλιδας – Σπάρτης, αφού όπως είπε ο Πέτρος Δούκας, «έχουμε αδελφικές σχέσεις από την εποχή του Λυκούργου».

Τον Δήμαρχο Σπάρτης συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Καρλαύτης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης Γεωργία Δεδεδήμου και ο Ειδικός Σύμβουλος, Ιωάννης Ράλλη.

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης, στην Τριανταφυλλιά του Δήμου Ήλιδας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις