ΣΠΑΡΤΗ. Δυσάρεστη είναι η εξέλιξη γύρω από το έργο ανάπλασης και αναβάθμισης εμπορικών δρόμων του Κέντρου της Σπάρτης με την ονομασία Open Mall.

To έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην οδό Οσίου Νίκωνος κι εκεί έμεινε 3 μήνες μετά. Ο εργολάβος που έδωσε την μεγαλύτερη έκπτωση και το ανέλαβε αδυνατεί να προμηθευτεί υλικά που προβλέπει η μελέτη, όπως οι κυβόλιθοι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε ότι λύθηκε η σύμβαση Δήμου – Εργολάβου κοινή συναινέσει. Την Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου θα δοθούν εξηγήσεις για τις αιτίες αλλά και για την προοπτική του έργου. Πρόκειται για έργο ΕΣΠΑ που έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση για παρέμβαση στην καρδιά του κέντρου της πόλης προκειμένου να βελτιωθούν προσόψεις, να γίνει μηχανοργάνωση και ανάπτυξη, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, σήμανση και προβολή έτσι ώστε η κεντρική αγορά της Σπάρτης να γίνει πιο ελκυστική, πιο οργανωμένη, πιο γνωστή και αποδοτική τελικά για τους επαγγελματίες και την πόλη.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα γίνει νέα μελέτη και αν γίνει για ποιο λόγο θα αλλάξει ή αν θα αναλάβει το έργο ο επόμενος μειοδότης αφού εκκαθαριστεί ο πρώτος για τις εργασίες που έχει ολοκληρώσει. Η καθυστέρηση του έργου εγκυμονεί κινδύνους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις