ΛΑΚΩΝΙΑ. Μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου», κατέθεσε, σήμερα (20/1), ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα «Ο Ευρώτας», στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σπάρτης, με περιεχόμενο τη ρύπανση στον ποταμό.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για τη 2η μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου, για το ίδιο θέμα, ύστερα από την πρώτη που είχε καταθέσει στις 19 Απριλίου 2021.

Ο Σύλλογος εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση της Εισαγγελίας

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ο μόνος τρόπος διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος από ανθρώπινες πράξεις που προκαλούν μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή, όταν οι αρμόδιοι Φορείς “κλείνουν τα μάτια”, κωλυσιεργούν ή αποποιούνται των ευθυνών τους.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση της Εισαγγελίας και επαφίεται στις άμεσες και δίκαιες αποφάσεις της, σύμφωνα με τους Νόμους που επιτρέπουν σε κάθε πολίτη να διεκδικεί ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τη διαβίωσή του», υπογραμμίζουν από τον Σύλλογο.

Κάλεσμα στους πολίτες

Όπως υπογραμμίστηκε, ο Σύλλογος τίθεται ενάντια σε οποιαδήποτε συμφέροντα, ατομικά ή επιχειρηματικά, που έχουν ως αποτέλεσμα ο Ευρώτας να ρυπαίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε πολλαπλά σημεία κατά μήκος του, και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις