ΣΠΑΡΤΗ. Ένα έργο παραδόθηκε αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για την εγκατάσταση φωτιστικών στύλων σε πολλούς δρόμους της Σπάρτης.

Οι παρατηρήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πολλές. Τεχνικοί ειδικοί σε έργα επισημαίνουν δύο – τρία πιο σημαντικά πράγματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γειτονιές που τοποθετήθηκαν οι στύλοι φωτίστηκαν. Φως σημαίνει ασφάλεια και καλύτερη λειτουργία των δρόμων.

Όμως κανείς δεν υπολόγισε ότι σε δεκάδες σημεία οι στύλοι καταργούν το πεζοδρόμιο αφού έχουν στηθεί στη μέση ώστε να μην μπορεί να περάσει καρότσι μωρού, καρότσι λαϊκής, αμαξίδιο Αμεα αλλά και ο πεζός να πρέπει να κάνει ελιγμό.

Πολλοί στύλοι εφάπτονται με τις βεράντες αποτελώντας μιας πρώτης τάξεως αναρριχητική κολώνα για επίδοξους διαρρήκτες που με δύο κινήσεις θα βρεθούν στη βεράντα του σπιτιού.

Υπάρχουν στύλοι τοποθετημένοι ακριβώς μπροστά στις πόρτες εξόδου σπιτιών και πολυκατοικιών. Αν κάποιος επιχείρηση την μεταφορά ενός επίπλου δεν θα τα καταφέρει ενώ σε μια έξοδο κινδύνου οι στύλοι είναι επικίνδυνοι.

Αυτό όμως που ισχύει για όλους τους στύλους αυτής της εργολαβίας στην πόλη είναι οι ανάποδες βίδες που εξέχουν και αποτελούν την υπ’ αριθμόν 1 απειλή για παιδιά ή και ηλικιωμένους είτε για να σκοντάψουν σε αυτές είτε αν πέσουν πάνω σε αυτές. Όπως λένε στο notospress.gr τεχνικοί έργων αυτές πρέπει να κόβονται και να μπαίνει ειδική τάπα. Aυτά είναι στοιχειώδη πράγματα. Για παράδειγμα στους στύλους της Λεωνίδου, πριν από χρόνια, έχει γίνει κοπή.

Πολλά από αυτά που σημειώνουν οι πολίτες δεν διορθώνονται πλέον. Αυτό πρέπει να το έχει υπ’ όψιν του ο δήμος. Οι βίδες όμως μπορούν να κοπούν από ένα συνεργείο εργατών πριν γίνει το κακό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις