ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το γεφύρι της ύστερης ελληνιστικής περιόδου, Ξηροκαμπίου Σπάρτης, είναι στη φωτογραφία (A. Bougadis) που κοσμεί – για τον μήνα Μάιο 2022 – τη Μεσιτικής Εταιρείας ΔΙΚΛΙΣ.

Εταιρεία μοναδική στην Πελοπόννησο, με έδρα τη Σπάρτη.

Ιδρυτής της ο Κυριάκος Φωτόπουλος, καλός Σπαρτιάτης και δημιουργικός επαγγελματίας ασφαλιστής, που ευεργετεί συνεχώς τους συνανθρώπους του.

Από το 2008

Από το 2008 η ΔΙΚΛΙΣ εκδίδει ένα θεματικό Ημερολόγιο, με σκοπό να προβάλλει τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές όψεις της πλούσιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Νότιας Πελοποννήσου (την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Εβίτα Παπασιδέρη, επιμέλεια κειμένων η ΔΙΚΛΙΣ, Φωτογραφία εξωφύλλου ο Alex Bougadis και διάφοροι φωτογράφοι για κάθε μήνα).

Ωραίες οι φωτογραφίες από το Σπήλαιο Καστανιάς, την Αερινή Ταϋγέτου, την Πυραμίδα Ταϋγέτου, το Καστόρι, Φαράγγι Μύλων, το αρχαιότερο γεφύρι της Ευρώπης στο Ξηροκάμπι, το Λιμένι, η Βοϊδοκοιλιά, το Κάστρο Μεθώνης, η Κορώνη, η Καρδαμύλη, η Πύλος, ο Μυστράς.

Τη Λακωνία και τη Μεσσηνία διατρέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, με μοναδικές χρυσαφένιες αμμουδιές, άγριους βράχους και κρυφούς κολπίσκους. Στη Λακωνία βρίσκονται δύο από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας, ο Ταΰγετος και ο Πάρνωνας, ενώ ιδιαίτερης αναφοράς είναι τα πέτρινα χωριά της Μάνης με τους πύργους τους.

Σημεία αναφοράς, όπως η Αρχαία Σπάρτη με το αρχαίο θέατρο, η Καστροπολιτεία του Μυστρά, ο βράχος της Μονεμβασιάς, το Σπήλαιο του Διρού, το ακρωτήριο Ταίναρο, το μαγευτικό Γύθειο, η Ελαφόνησος με τις μαγευτικές τιρκουάζ παραλίες και τόσα άλλα, καθιστούν την Λακωνία ξεχωριστό τρόπο προορισμού.

Στην Καλαμάτα διεξάγεται κάθε χρόνο το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Στην ξενάγησή του, ο επισκέπτης της Μεσσηνίας θα εντυπωσιαστεί από την πανέμορφη Καρδαμύλη, την Πύλο με το αρχαίο ανάκτορο του Νέστορα, την Κορώνη και Μεθώνη με τα κάστρα τους. Μοναδικές φυσικές ομορφιές, όπως το Πολυλίμνιο, μια άγνωστη και ανεξερεύνητη όαση με τρεχούμενα νερά, η Βοϊδοκοιλιά, η Γιάλοβα, οι καταρράκτες της Νέδα και τόσα άλλα.

«Η εταιρεία ΔΙΚΛΙΣ, με εμπειρία που μετρά από το 1997, εφαρμόζει δύο μοντέλα ανάπτυξης εργασιών. Αφενός είναι προσηλωμένη στο να αναζητά, μελετά και συγκρίνει όλα τα νέα προγράμματα ασφάλισης που παράγει το σύνολο των Ασφαλιστικών Εταιρειών και αφετέρου παρακολουθεί τις αλλαγές στις οικογενειακές και περιουσιακές ανάγκες του ασφαλιζόμενου, ώστε έγκαιρα να προτείνει τις αντίστοιχες τροποποιήσεις.

Με αυτόν τον μοναδικό τρόπο, ο ασφαλιζόμενος εξασφαλίζει την συνεχή επικαιροποίηση των ασφαλιστικών του αναγκών.

Παράλληλα, νιώθοντας την ανάγκη να τονίσει την ευαισθησία που χρειάζεται να έχουμε όλοι μας σε θέματα του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υποστηρίζει έμπρακτα κάθε δράση που συμβάλλει στην προβολή, διατήρηση και προστασία τους, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την υγιή και ήπια ανάπτυξη της περιοχής όπου δραστηριοποιείται.»

Μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου, επιχειρεί να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

«Η γνώση, ο σεβασμός και η φροντίδα για το περιβάλλον και τον τόπο μας, θα επιτρέψουν να απολαύσουμε την φυσική μας κληρονομιά, εξασφαλίζοντας για όλους μας ένα καλύτερο αύριο.»

Πηγή: nextdeal.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις