ΣΠΑΡΤΗ. Την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το νέο έτος 2022, έκοψαν οι Γορτύνιοι της Σπάρτης, τη Δευτέρα 21/2 στο κατάστημα εστίασης «ΑΕΡΙΚΟ», στη Σπάρτη (17:30).

Δύο οι πίτες

Στην πραγματικότητα οι πίτες ήταν δύο:

«Τη μία την πρόσφερε η Αρτοποιία Αποστολίδη στη μνήμη της Ανθούλας Χίου και τη δεύτερη η κα Ευγενία Κούλη-Διαμαντοπούλου και ο γιος της Κωνσταντίνος στη μνήμη του αείμνηστου Παναγιώτη Διαμαντόπουλου», αναφέρθηκε.

Τι πίτες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, Τοποτηρητής της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κι Επίτιμο Μέλος του Γορτυνιακού Συνδέσμου, συνεπικουρούμενος από τον Επίτιμο Πρωτοσύγκελο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μπλάθρα, τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης π. Αθανάσιο Σπηλιώτη και τον Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα, καθώς και από το Διάκονο Παΐσιο Κολοκυθά.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωάννης Μητράκος παρουσίασε τα πεπραγμένα του Δ. Σ. για τη διετία 2020-2021, «τα οποία παρά τις δυσκολίες και τις απαγορεύσεις της πανδημίας ήταν πολύ αξιόλογα».

Οι τυχεροί των δύο νομισμάτων από τις πίτες ήταν τα μέλη του Συνδέσμου Κώστας Κρατημένος και Κώστας Γεωργακόπουλος, που έλαβαν ως συμβολικό αναμνηστικό δώρο ένα αντίτυπο του συλλεκτικού βιβλίου της Ιστορίας του Γορτυνιακού και ένα δωρεάν εισιτήριο για μία από τις προσεχείς εκδρομές.

«Παρέστησαν 60-70 άτομα τα οποία ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο με την ευχή να είναι όλοι παρόντες και να έχει εξαφανιστεί τότε η λοιμώδης νόσος του κορανιού», προσθέτουν από τον Σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις