ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Τετάρτη 2 Μαρτίου έγινε η κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 χρόνων την περασμένη Κυριακή στις 27 Φεβρουαρίου .

Πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, οικογένεια, συγγενείς και απλός κόσμος παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να δώσουν το «ύστατο χαίρε». Αίσθηση προκάλεσε η εκφώνηση του επικήδειου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και η συντριβή του Κώστα Καραμανλή.

Από τη Λακωνία αποχαιρέτησαν την λάκαινα πολιτικό συγγενείς και φίλοι της από το Γεράκι, ιδιαίτερη πατρίδα της, καθώς και οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, οι δήμαρχοι Σπάρτης και Ευρώτα κ.κ. Δούκας και Βέρδος, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας και περιφερειακή σύμβουλος κ. Τζανετέα και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήμου Σπάρτης κ. Αργειτάκος.

Να σημειωθεί ότι η κ. Τζανετέα έχει προτείνει τοποθέτηση προτομής της στη Σπάρτη: «Πιστεύω ότι η πόλη της Σπάρτης σε ανταπόδοση της μεγάλης προσφοράς της Μαριέττας Γιαννάκου, οφείλει σαν ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης να φιλοτεχνήσει και να εγκαταστήσει σε περίοπτη θέση την προτομή της. Σαν πολίτης αυτής της πόλης πιστεύοντας ότι συνεκφράζω και το κοινό αίσθημα, παρακαλώ όπως κύριε δήμαρχε το εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθεί η απόφαση για την πραγματοποίησή του.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις