ΓΕΡΑΚΙ. Στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece, συμμετέχει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ) Γερακίου.

Το πρόγραμμα τελεί για 3η συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Με άλλα λόγια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Γερακίου, «…ευαισθητοποιούνται και αναλαμβάνουν δράσεις οι οποίες αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του τόπου τους, ενώ παράλληλα ανταποκρίνονται στη σύγχρονη, ψηφιακή εποχή.

Συνδυάζοντας τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η αναγκαιότητα παραγωγής ποιοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και η γρήγορη διάδοση της πληροφορίας σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου.»

Για πες λίγο για το Junior Achievement

Ο διεθνής οργανισμός Junior Achievement δραστηριοποιείται σε 100 χώρες και συνεργάζεται με 12 εκατομμύρια μαθητές ετησίως. Εμπνέει και προετοιμάζει τους νέους ώστε να πετύχουν στο αυριανό εργασιακό τους περιβάλλον, καλλιεργώντας την επιχειρηματική τους σκέψη και παράλληλα διασφαλίζοντας ότι διαθέτουν τα εργαλεία ώστε να είναι οικονομικά ικανοί ενήλικες.

Σκοπός είναι να συνδεθεί η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα με την αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικού εγγραμματισμού και εργασιακής ετοιμότητας, «…εμπνέοντας τους νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους».

Τι εστί «Δωρικός Σάπων» ή «Doric Soap»;

Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση με τίτλο «Δωρικός Σάπων» («Doric Soap»), μια μαθητική «start up», με αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση χειροποίητου, οικολογικού σαπουνιού από παρθένο ελαιόλαδο και βότανα της περιοχής. Ανακαλύπτουν τα οφέλη και τις δυνατότητες των προϊόντων της περιοχής τους και ταυτόχρονα προβάλλουν τον τόπο τους.

Συνεργάζονται, αξιοποιούν τις γνώσεις που αποκομίζουν από τα μαθήματά τους, συνδυάζοντάς τες με παραδοσιακές πρακτικές και εμπλουτίζοντάς τες με νέες ιδέες και πειραματισμούς. Αξιοποιούν επίσης τα φυσικά προϊόντα της περιοχής τους, όπως το ελαιόλαδο και τα θεραπευτικά βότανα, και με την δημιουργικότητά τους, παρασκευάζουν λιτά, «δωρικά» σαπούνια, χωρίς κανένα χημικό και πρόσθετο, στο εργαστήριο του σχολείου τους.

Στη συνέχεια τα συσκευάζουν, τα προβάλλουν και τα διαφημίζουν, χρησιμοποιώντας τα ταλέντα τους, τις νέες τεχνολογίες, και τα κοινωνικά δίκτυα. Πραγματοποιούν δηλαδή όλα τα βήματα μιας πετυχημένης, σύγχρονης, νεανικής επιχείρησης.

  • Inspirational Mentor

Στην προσπάθειά τους αυτή, τους εμπνέει και εμψυχώνει, ως «Inspirational Mentor» , η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου.

Η κ. Αντωνάκου μοιράστηκε την πλούσια εμπειρία και γνώση της με τους μαθητές, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές, έμπνευση και καθοδήγηση, με διαδικτυακές και δια ζώσης συναντήσεις. Έτσι, στις 18 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε το σχολείο, και αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την δραστηριότητα, συζήτησε με τους μαθητές και συμμετείχε σε βίντεο για την προώθηση του προϊόντος.

  • Πανελλήνιος Διαγωνισμός

Το ΓΕ.Λ. Γερακίου με την μαθητική εικονική επιχείρηση «Δωρικός Σάπων», είναι το μοναδικό σχολείο στη Λακωνία που συμμετέχει στο πρόγραμμα και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της JA Greece με το promo video που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι μαθητές.

Ο νικητής θα πρύκυψει, ύστερα από ψηφοφορία στον σύνδεσμο: https://jagreece.org/promovoting/vote-2022/, μέχρι τις 11 Μαρτίου.

  • Σόσιαλ…

Επίσης, οι μαθητές έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα και σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Instagram).

Θα βρείτε τη «Δωρικός Σάπων» στους παρακάτω συνδέσμους:

Συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης:

Διευθύνουσα Σύμβουλος: Αποστολοπούλου Χριστίνα

Διεύθυνση Παραγωγής

Υπεύθυνος: Βλάχος Ευάγγελος

Μέλη: Γκαμπόρ Γκάμπι, Θεοδωρακάκος Γιώργος, Θεοδωρακάκος Θεόδωρος, Κούρλας Λάμπρος, Κουτσοβασίλη Νίκη, Μαλτέζος Παναγιώτης, Ποπέσκου Σπύρος, Σταθάκης Πυθαγόρας, Τσολομίτη Ευδοξία, Τσολομίτη Παναγιώτα, Τσολομίτης Γιάννης, Φλώρος Νικόλαος.

Τμήμα Marketing - Πωλήσεων: Βλάχου Αγγελική, Λάτση Αργυρώ, Μποτέζ Εστέρα, Ντιμίτροβα Γεωργία, Ρήγα Βενετία, Ροζακλή Γεωργία, Τραϊφόρου Αντωνία, Τσιγκάρης Αθανάσιος, Τσίπουρα Μαρίζα, Τσολομίτης Γιώργος.

  • Διεύθυνση Οικονομικών

Υπεύθυνη: Σεϊτανάκη Αντωνία

Μέλη: Βουρβουριώτης Ιωάννης, Μήτρη Ελένη, Μήτρη Ιωάννα, Μιράκα Παντελής

  • Διευθύντρια Πληροφοριακών Συστημάτων- Γραμματέας Διεύθυνσης: Ελένη Μαρουδά
  • Υπεύθυνοι Καθηγητές: Κουγιουμουτζής Κωνσταντίνος, Πολίτη Σταματική, Σαράντη Ανθή
  • Συνεργάτες καθηγητές: Βύρης Δημήτρης, Κιάκου Αθανασία

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις