ΣΠΑΡΤΗ. Στα γραφεία του Δήμου Σπάρτης, συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα η αντιδημάρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη, με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννη Βαρδακαστάνη, και τους συνεργάτες του.

«Αγησίλαος»

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος «Αγησίλαος», που χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Το πρόγραμμα «Αγησίλαος»

Το πρόγραμμα «Αγησίλαος», περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όσο και στα Στελέχη των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, εξετάστηκαν επιπλέον τρόποι συνεργασίας του Δήμου με την ΕΣΑμεΑ, στο πλαίσιο του γενικότερου έργου που αφορά την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις