ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με στόχο την πλήρη ετοιμότητα και την δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση πυρκαγιάς, την Παρασκευή 15 Απριλίου, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας τέθηκαν σε διασπορά ,σε όλη την περιφέρεια του Δήμου. Τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέλαβαν Πρόεδροι Κοινοτήτων, αναχώρησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, από τα συνεργεία του Δήμου.

Παρουσία του Δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, έγινε η αναχώρηση των πυροσβεστικών, ο οποίος όπως δήλωσε χαρακτηριστικά , «ο Δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Πολιτικής Προστασίας, στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση των συμβάντων και στην αποκατάσταση». Αφορμή για τις πρόωρες αυτές ενέργειες στάθηκε η εκδήλωση πυρκαγιών νωρίτερα από ότι άλλες χρονιές , γεγονός που ευνοήθηκε και από τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες. Ο Δήμος λοιπόν ,όντας επιχειρησιακά έτοιμος, παρέδωσε σε Προέδρους Κοινοτήτων, τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα ούτως ώστε να βρίσκονται σε θέσεις διασποράς για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών. Ειδική μνεία μάλιστα έγινε από τον Δήμαρχο για τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες , τονίζοντας ωστόσο ότι κυρίως αρμόδια σε περιπτώσεις πυρκαγιάς είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, και εν συνεχεία ο Δήμος.

Σε δηλώσεις προέβησαν τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Πύραρχο Ανδρέα Καπουράλο, όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ζαφειρόπουλο.

Ως αναμένεται μάλιστα, όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος, είναι στα σκαριά η πρόσληψη πυροφυλάκων από το Δήμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις