ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με ευλάβεια και σεβασμό όπως αρμόζει, αλλά και με κάθε επισημότητα, τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως την Παρασκευή και το Σάββατο του Πάσχα αντίστοιχα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, παρόντος και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων της τοπικής και αλλά και ευρύτερης πολιτικής σκηνής.

Την Μεγάλη Παρασκευή, μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου, τελέσθηκε η περιφορά του. Πιο συγκεκριμένα, ο Επιτάφιος εξήλθε από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μετά τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, και συνοδεύτηκε κατά την περιφορά του από πλήθος κόσμου, αιρετών Βουλής και αυτοδιοίκησης όπως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, χοροστατούντος του σεβ.Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, τελέσθηκε με λαμπρότητα αλλά και σεβασμό η Ανάσταση του Ιησού, όπου ο Μητροπολίτης αφού μετέδωσε το Άγιο Φώς, εξήλθε στον προαύλιο χώρο του Ναού και με το πλήθος κόσμου να κρατάει αναμμένες λαμπάδες με το Άγιο Φώς, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη».

Παρούσα ήταν για άλλη μια φορά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, η οποία κάλυψε μουσικά και την εορτή της Ανάστασης του Κυρίου, όπως και την Ακολουθία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή. Τιμές μάλιστα απέδωσε και άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού κατά την τελετή της Αναστάσεως. Άλλωστε χαρακτηριστική είναι και η αναφορά στην Ακολουθία της Αναστάσεως «του κατά ξηράν θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου ημών στρατού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις