ΑΡΓΟΣ. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας Ελλάδος ,Φιλόθεο Θεοχάρη καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Άρτης Καλλινίκου, Κεφαλληνίας Δημητρίου και του Αργολίδας Νεκταρίου. Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου σε κεντρικές οδούς της πόλης του Άργους παρούσία πλήθος πιστών.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου την Τρίτη 3 Μαΐου τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Δημητρίου ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και Αργολίδας Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου περίλαμπρα μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Στους πανηγυρικούς εορτασμούς έψαλε ο κ.Πέτρος Παπαεμμανουήλ, Άρχοντας Μαΐστορας της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας και ο "Βυζαντινός Χορός Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους" υπό την διεύθυνση του Ι. Χαβιαρλή.

Photos: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις