ΜΕΣΣΗΝΗ. Ιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη και της συζύγου του Μαρίας, τελέσθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, κατά τον εορτασμού του Αγίου Νικολάου του Νέου, στον Ιερό Ναό στην ομώνυμη παραλία Μεσσήνης, από τον Δήμο Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε, αναφερόμενος στον Νικόλαο Χιώτη, τόνισε ότι: «με τη διάθεση της περιουσίας του στον Δήμο Μεσσήνης, παρέχεται κάθε χρόνο οικονομική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες, οικονομικά αδυνάτους και ασθενείς δημότες της πόλης μας. Η πράξη αυτή αποτελεί ένα είδος διδάγματος προς όλους -που είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ- και μας προτρέπει να ακολουθούμε τον δρόμο του εθελοντισμού, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης.»

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, γνωστοποίησε επίσης ότι από την επόμενη χρονιά και στο εξής, μετά τη Θεία λειτουργία και το ιερατικό μνημόσυνο, θα τελείται επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ευεργέτη στην πλατεία Ν. Χιώτη, η οποία μεταφέρθηκε σε περίοπτη θέση, μετά τις εργασίες ανάπλασης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον φέτος, μετά την Θεία Λειτουργία και την τέλεση του μνημοσύνου, πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από δύο χρόνια, κλήρωση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι κέρδισαν δεκάδες πλούσια δώρα από τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης, ένα γεγονός που είχε παραλειφθεί τα δυο τελευταία χρόνια λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοιου .

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις