ΜΕΣΣΗΝΗ. Με απόλυτη επιτυχία , έλαβε τη σκυτάλη από το 2ο ΓΕΛ Γρεβενών , η θεατρική ομάδα της Royal Academy of Dramatic Art (RADA), MA THEATRE lab την 6η ημέρα του «9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022», στην Αρχαία Μεσσήνη. Πιο συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε την δική της ερμηνεία στο έργο του Αισχύλου «Προμηθέα Δεσμώτη», στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το έργο πραγματεύτηκε την αγάπη, τη θυσία, την αντίσταση και την ελπίδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι παρουσίασε την ίδια παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου στο αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης. Η είσοδος στο αμφιθέατρο ήταν ελεύθερη και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δημότες και τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην Αρχαία Μεσσήνη, να παρακολουθήσουν την παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

Η σκηνοθεσία έγινε σε συνεργασία των φοιτητών με τους καθηγητές ΙΑΝ MORGAN και CHRISTOFER SIVERTSEN, ενώ την παράσταση παρακολούθησε και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Μ Α Τheater LAB - Royal Academy of Dramatic Art ANDREW VISNEVSKI.

Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από το Πειραματικό -10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Κολλέγιο Νότιας Αγγλίας, το 7Ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο και Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το Γυμνάσιο Αριστομένους.

Παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ομάδες μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, παρουσίασαν χορικά σε σκηνοθεσία, κίνηση: Κωνσταντίνας Κορμά και απόδοση κειμένου: Γιώτας Λόντου και Γεωργίας Τσαγκάνη. Το πρώτο χορικό από την «Ελένη» του Ευριπίδη, παρουσίασαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το δεύτερο χορικό από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Πραγματοποίησαν επίσης επίδειξη Διττών Λόγων από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που επιμελήθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Μπουγά, φιλόλογος Μιχάλης Kουσουλάκος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις