ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2022 η «Ημέρα Καριέρας» που οργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 24 εταιρείες και ερευνητικά κέντρα που επισκέφθηκαν το Τμήμα φέρνοντας μαζί τους πάνω από 60 ανοικτές θέσεις εργασίας για τους φοιτητές του Τμήματος. Όπως ήταν αναμενόμενο, ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών παρακολούθησε την εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να δώσει το βιογραφικό του σημείωμα στις εταιρείες και να περάσει από μία μίνι συνέντευξη.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθηγητής Αθ. Κατσής «Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το Πανεπιστήμιο και τους φοιτητές του, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά μια τέτοια εκδήλωση που φέρνει κοντά το Ίδρυμα με την ελληνική αγορά εργασίας. Η εμπειρία αυτή των φοιτητών θα τους είναι πολύ χρήσιμη για το μέλλον».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Χρ. Τρυφωνόπουλος δήλωσε ότι: «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια από τις πολλές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Τμήμα το τελευταίο έτος σε μια επιτυχημένη προσπάθεια εξωστρέφειας προς την τοπική κοινωνία αλλά και την αγορά εργασίας. Η σημερινή εκδήλωση ήταν πολύ σημαντική για τους φοιτητές μας, αφού είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε απ’ ευθείας επαφή με πολλές και σημαντικές ελληνικές εταιρείες του κλάδου, να καταλάβουν τι ζητούν οι εταιρείες και τι προσόντα πρέπει να αποκτήσουν για επιτυχημένη καριέρα, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους για να βρουν την πρώτη τους δουλειά!

Αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη του Ιδρύματος αλλά και την πολλή και καλή δουλειά που έκαναν μέλη του Τμήματος και ιδιαίτερα η κ. Ραυτοπούλου και ο κ. Κωστόπουλος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και να ανανεώσω το ραντεβού μαζί τους για την επόμενη χρονιά, όπου περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ο στόχος μας είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός για το Τμήμα μας και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία για τους φοιτητές μας».

«Συνήθως συνομιλώ με κόσμο που αποτελεί το παρόν. Η διαφορά σήμερα είναι ότι μιλάω με εσάς που είστε το μέλλον». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής ομιλητής στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας».

Στην εκδήλωση, εκ των βασικών ομιλητών, ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στον σημαντικό χαρακτήρα της δράσης και τις ευκαιρίες που δίνει στους αποφοίτους και φοιτητές. Στη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι οι τρεις κρίσεις (μνημόνια, πανδημία και πόλεμο) που έχουν βιώσει οι φοιτητές, είναι εφόδια για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

«Να φροντίζετε στις κρίσεις να κρατάτε τα θετικά γιατί τα αρνητικά φεύγουν και ξεχνιόνται» σημειώνει και προσθέτει «πρέπει να έχετε στόχο, επιμονή, υπομονή και όχι εφήμερο όραμα». Ο κ. Τρουπής αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα τόνισε με έμφαση: «δεν υπάρχει μεγάλος ή μικρός επιχειρηματίας, υπάρχει ο οργανωμένος και ο ανοργάνωτος επιχειρηματίας» .

Δεν παρέλειψε να επισημάνει για ακόμη μία φορά ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι πάντα ανοικτό για τους απόφοιτους και τελειόφοιτους ώστε να τους φέρει σε επαφή με επιχειρήσεις της περιοχής όπου μπορούν να κάνουν την πρακτική τους ή ακόμα και να αναζητήσουν συνεργασία.

Για να δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις