ΚΑΛΑΜΑΤΑ. «Ακάθεκτη» συνεχίζει η 9η Ανθοκομική Καλαμάτας, η οποία έχει καταφέρει να προσελκύσει πλήθος κόσμου με πληθώρα εκδηλώσεων με περίσσιο ενδιαφέρον. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαμορφώσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την 9η Ανθοκομική στο ανανεωμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων από την Παρασκευή 13 Μαΐου, ενώ επίσημη ημερομηνία λήξης έχει οριστεί η Κυριακή 22 Μαΐου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 15 Μαΐου με συναυλία από το Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Για την Παρασκευή 20 Μαΐου , όπως είναι προγραμματισμένο, θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση με την Παιδική Μπαντίνα και Προπαιδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στο χώρο της νότιας λίμνης του πάρκου, στις 19:00.

Για το Σάββατο 21 Μαΐου, και μεταξύ των ωρών 18:00 και 20:30 ,μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα γεμίσουν με μουσική το Πάρκο Σιδηροδρόμων δημιουργώντας μια «Μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι και το χώρο που φιλοξενείται η Ανθοκομική και στις 20:30 θα δοθεί Συναυλία από την Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο χώρο του πατινάζ.

Άλλωστε, κάθε μέρα η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας έχει και από μία πολιτιστική εκδήλωση, με πρώτους μετέχοντες τις Φιλαρμονικές του Δήμου Καλαμάτας και τις καλλιτεχνικές σχολές της Κ.Ε Φάρις , καθώς και τη συμμετοχή Συλλόγων.

Να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια της 9ης Ανθοκομικής έχουν προγραμματιστεί και κάποιες ομιλίες. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, το απόγευμα, ο Διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ιωάννης Λιοντήρης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η αξία της φωτοσύνθεσης» ενημερώνοντας τους παρευρεθέντες για αυτή τη βιοχημική διαδικασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα φυτά. Εξάλλου η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη φωτοσύνθεση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις