ΣΠΑΡΤΗ. Το Σωματείο Εργαζομένων ΥΠ.ΠΟ.Α. Λακωνίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σπουδαστών και Αποφοίτων των ΙΕΚ με την ειδικότητα: «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» ενημερώνουν τον δήμο Σπάρτης για την δυνατότητα τους να εργαστούν στα Μουσεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Είμαστε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σπουδαστών και Αποφοίτων των ΙΕΚ με την ειδικότητα: «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».

Επικοινωνούμε μαζί σας έχοντας διαπιστώσει ένα κενό στη στελέχωση των Δημοτικών Μουσείων με καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό. Για αυτόν τον λόγο σας ενημερώνουμε ότι είμαστε διπλωματούχοι, με πιστοποιημένα προσόντα και εξειδικευμένες γνώσεις στη φύλαξη, ασφάλεια και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κατέχουμε το κύριο προσόν στις προκηρύξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και ζητούμε να επεκταθεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θέτουμε υπόψιν σας, επίσης, ότι είμαστε οι επαγγελματίες του κλάδου, αναγνωρισμένοι από το Κράτος και πιστοποιημένοι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Η ειδικότητα μας είναι αυτή η οποία μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και άψογη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των επισκεπτών, υπεύθυνα και ακέραια με εξειδίκευση σε όλους τους τομείς ασφαλείας, εξειδίκευση και γνώση στον χειρισμό συστημάτων ασφαλείας, διαχείρισης πλήθους και κρίσεων, Α' Βοήθειες, αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών κλπ. σχετικά σας στέλνουμε συνημμένο παράρτημα του γνωστικού μας αντικειμένου.

Οι περίπου δύο χιλιάδες (2.000) απόφοιτοι της ειδικότητας, διαθέτουν εμπειρία μέσα από τη θητεία τους στο Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού, κυρίως ως ΙΔΟΧ.

Εφόσον κρίνετε ότι οι γνώσεις κι η εμπειρία μας θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο έργο της κάθε Δημοτικής Αρχής ζητούμε να επεκταθεί ο καθορισμός της ειδικότητας μας ως πρώτη επιλογή/κύριο προσόν στην κάλυψη θέσεων σε κάθε Τοπικό, Δημοτικό και Κοινοτικό Λαογραφικό Μουσείο, Στέγες Πολιτισμού, Πινακοθήκες και Πολιτιστικά ιδρύματα.

Ο Δήμος Σπάρτης διαθέτει τρία (3) ενεργά δημοτικά μουσεία, ήτοι το Μουσείο της Νεότερης Σπάρτης, το Μανουσάκειο Μουσείο Λαϊκού και Αστικού Βίου και το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκη Αϊβαλή».

Παρακαλούμε να τεθεί θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης ο τρόπος επιλογής και στελέχωσης με προσωπικού φύλαξης των προαναφερόμενων χώρων πολιτισμού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις όποιες ενέργειες σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε δια ζώσης όταν τεθεί το θέμα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις